Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Művészeti előadás-sorozat indult Gyulán Ócsai László vezetésével

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. KULTÚRA • 2015. december 15. 17:30
Művészeti előadás-sorozat indult Gyulán Ócsai László vezetésével
Az első program célja a látogatók műértésének erősítése volt
Az Ócsai László által szervezett tízalkalmas eseménysorozat keretében A tér című előadását hallgathatta meg minden gyulai érdeklődő december 15-én délután. A gyulai művelődési központ 201-es termében megtartott különleges tájékoztatón alkotók és a művészet iránt érdeklődők is összejöttek annak érdekében, hogy meghallgassák, hogyan érhető el a térhatás, ezúttal nem a perspektívák, hanem a tónusok használatával.
____Eredeti-IMG_0107.JPG

Ócsai László a gyulai művelődési házban tartott előadást az érdeklődőknek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az előadásban Michelangelo, Victor Vasarely és Fajó János alkotásainak áttekintésével mutatta be a témát Ócsai László, aki nem mellékesen a József Dezső Alkotókör és Szakkör megálmodója is. – Miután a művészoklevelemet megkaptam, nyári táborokat szerveztem, majd eljutottuk az alkotókörig és a mostani előadások sorozatáig – részletezte a bemutatók történetét Ócsai László.

Kérdésünkre a szervező az alkalom apropóját is elárulta. – Azért szerveztem a mai napot, hogy a részvevők műértése erősödjön – kezdte tájékoztatóját Ócsai László. – Több nem rajzoló vendégünk is lesz, hiszen nem csak művészeknek szól a mai nap, hanem mindazoknak, akik szeretnék, hogy képzőművészeti világnézetük valamivel tudatosabb legyen – fejtette ki az előadássorozat megálmodója.

Az előadáson az is kiderült, hogy januártól újra folytatódik a művészeti tájékoztatók sora. Elsőként Szőke Sándort beszél a művészeti anatómiáról, majd Gyarmati Gabriella tekinti át azt, hogy a mindennapi élet hogyan befolyásolta a képzőművészet alakulását az őskortól napjainkig. A sorozat befejező részeiben újra Ócsai László ad elő, témái a vonalperspekítva, a színperspekítva és a színkeverés lesznek.

Az szervezők a művelődési központ 201-es termébe minden gyulai és környékbeli érdeklődőt szeretettel várnak további előadásaikra is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)