Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megfestették az ősz elejét a gyulai gesztenyefasoron

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2018. szeptember 08. 10:39
Megfestették az ősz elejét a gyulai gesztenyefasoron
Alkotótáborral zárta a nyarat a József Dezső szakkör „hétfői” csoportja

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Aki a napokban festővásznakkal és ecsetekkel jövő-menő fura emberkéket látott a Béke sugárút közelében, annak most eláruljuk, ők az amatőr művészeket tömörítő gyulai József Dezső szakkör kezdő csoportjának voltak a tagjai, amint maroknyi közösséget képezve megörökítik szeptember első napjainak fényeit és árnyoldalait.

Az alkotótábor a szakkör székhelyéhez, az Erkel Ferenc Művelődési Központhoz közel, a Béke sugárúton és környékén zajlott szeptember 3-tól 7-ig. A nagy nekiveselkedés erejét picit visszafogta a zivatarba torkollott rossz időjárás, így a művészek nem mindig tudtak ott és akkor dolgozni, ahol és amikor szerettek volna. Sokakat az iskolakezdés és a munkahelyi feladatok is elszólított a festőállványok mellől, ám a bejáróknak ez sem szegte kedvét.

Ócsai Z. Lászlótól, a „hétfői”, vagyis a kezdő csoport vezetőjétől megtudtuk, a közel egyhetes tábort már a Balatonon eltervezték, ahol pályázati forrásoknak köszönhetően elég hosszú időt tölthettek el augusztusban. Az elmúlt évek gyakorlatát követve a szándék most is az volt, hogy szépen zárják le a nyarat. Ezúttal téma is adódott, hisz egyfelől be kellett fejezniük a füredi munkákat, másfelől úgy érezték, a hétvégén kezdődő átalakítási, városrendezési munkálatok megkezdése előtt mindenképp meg kell örökíteniük a Béke sugárúti gesztenyefasort. Ehhez egészítette ki a 48-as utca látványa, a háttérben a református templommal.

Az akrillal és olajjal farostra készült festményeket a kör tagjai nem kívánják áruba bocsátani, s egyelőre kiállítást sem terveznek. Az őszi lelkesedést azonban tovább szeretnék növelni a közeljövőben, de a nyári lazaságnál picit szorosabb tempóban és fegyelmezettebben. A hétfői szakköre ezért továbbra is várják a festészet iránt érdeklődő régi és új tagokat. Ócsai Z. László megjegyezte, noha ő a kezdők útját egyengeti, lényegében egy felnőttcsoportról van szó, amelybe a nagyobbacska gyermekeket is szívesen látják.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)