Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 15 éve együtt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2023. június 22. 13:00
15 éve együtt
A József Dezső Alkotótábor Egyesületnek nyílt kiállítása a műveődési központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

15 éve együtt címmel nyílt kiállítása a József Dezső Alkotótábor Egyesületnek június 21-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A megjelenteket elsőként Alt Norbert alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, Ócsai László, az egyesület alapítója 2008-ban kereste meg az alapítás ötletével. Kiemelte: kapni nagyon könnyű, adni sokkal nehezebb, de az egyesület tagjai a munkájukkal sokat adtak maguknak, egymásnak, a szűkebb közösségüknek és Gyula városának is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ócsai László kifejtette: 2003-ban egy műtét miatt kénytelen volt abbahagyni az aktív munkát, ekkor tért vissza fiatalkori hobbijához, a festészethez. 2008-ban kezdte el a szakkör szervezését, az első otthonuk a máriafalvai idősek otthona volt, ott tartották az első nyári táborukat is, amely után kiállítást is tartottak.

2008 őszén lettek hivatalosan is egyesület, 21 alapító taggal, a társaságot pedig József Dezső festőről, grafikusról nevezték el.

Az évek során többször is költözni kényszerültek, végül az Erkel Ferenc Művelődési Központban lett állandó helyük. A tagok minden évben nyári táborokat szerveztek, valamint számtalan kiállításuk is volt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ócsai László lemondása után egy ideig Andruska Anna vezette az egyesületet, majd Marosán Róza vette át az irányítást.

A megnyitó után a jelenlévők egy tortával ünnepelték az egyesület 15. születésnapját. A tárlaton 60, többségében akril képet nézhetnek meg az érdeklődők, de vannak olajjal és akvarellel készült alkotások is. A kiállítás augusztus 2-ig tekinthető meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)