Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az esélyegyenlőség jegyében szervezett összművészeti napot a Boróka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. június 28. 17:05
Az esélyegyenlőség jegyében szervezett összművészeti napot a Boróka
A rendezvény keretében kiállítás nyílt a könyvtárban

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az esélyegyenlőség jegyében szervezett összművészeti napot a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület június 28-án a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Gyulavári György, a szervezet főtitkára lapunknak elmondta: az egyesület másfél millió forint százszázalékos intenzitású európai uniós támogatást nyert el esélyegyenlőségi programok szervezésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Kiemelte, az összegből olyan művészeti programokat rendeznek, amelyek a fogyatékossággal élők és az ép emberek számára is nyitottak.

Mint ismertette, az első, pályázathoz kapcsolódó esemény az Evilági Együttes és Farkas Wellmann Éva Parancsolatok című előadása volt, ezt tavaly nyáron tartották az Almásy-kastély kápolnájában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Hozzátette: idén még egy programot, egy magyar–székely irodalmi tábor szerveznek diákoknak, erre még várják a jelentkezéseket a grafoildi@gmail.com e-mail-címen.

Mint megtudtuk, a városi könyvtárban tartott összművészeti napon a József Dezső Szakkör és Alkotótábor Egyesület tagjai tartottak bemutatót és foglalkozásokat. A rendezvény keretében egy kiállítás is nyílt az alkotók műveiből a bibliotéka földszinti előadótermében.

Ábrahám György megnyitóbeszédében arra buzdította a szakkör tagjait, hogy merjenek „másolni”, tanulni másoktól, ugyanakkor arra is törekedjenek, hogy valami különlegeset alkossanak.

Azt is megjegyezte, hogy csak kevesen tudnak egyedit létrehozni, de ha egy alkotó „belső lelki elégedettséget” érez alkotás közben, célba ért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)