Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy ítélet margójára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2022. május 29. 18:00
Egy ítélet margójára
Van-e helye a gyulai politikai közéletben ilyen embernek?

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

A Kecskeméti Törvényszék háromtagú tanácsa jogerős ítéletében kimondta, hogy Galbács Mihály bűnös 3 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. A bíróság a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta. Van-e helye a gyulai politikai közéletben ilyen embernek?

Galbács Mihály 2019-ben polgármester akart lenni Gyulán. Galbács magabiztos volt a (helyi viszonylatban) szélsőséges politikacsinálókkal a háta mögött. A komisszár azonban nem Galbács, hanem az a Csóka-Szűcs volt, akit „nem rémhírterjesztés” miatt Brüsszelig tolt a fősodratú média, s akit a Kossuth-kör elnökeként ejtőernyőztettek vissza a gyulai politikai közéletbe. Nyilván neki is szerepe lehetett abban, hogy elkészült az a 23 oldalas „választási kiadvány”, amelytől a csodát remélték, amellyel első számú ellenfelüket, Görgényi Ernőt vették célba 2019 augusztusában.
Galbács 23 oldalas rágalommeséje pillanatok alatt végigsöpört a liberális médián. A Görgényiről szóló korrupciós vádakat ott erősítették fel, illetve torzították a saját javukra, ahol csak tudták. Galbács élvezettel hencegett és szerepelt „dolgozatával”, amit politikai atombombaként dobtak le Görgényire, vele együtt a gyulai Fideszre, de végső soron városunkra.

Ezzel az országos politikai akcióval egész városunk és önkormányzatunk jó hírnevét sikerült besározniuk Galbácséknak. Tették ezt önös politikai érdekből. A cél a választási győzelem, a polgármesteri cím megszerzése volt Galbácséknak, illetve a mögöttük álló Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és a Momentumnak.

Nem apróságokkal vádolták meg Görgényit 2019-ben. Olyan dolgokkal, amiért könnyen börtönbe kerülhet az ember. Ilyen jellegű és intenzitású támadás még nem ért regnáló polgármestert Gyulán. Galbács és társai, illetve a parancsot kiadók célja az volt, hogy politikailag megsemmisítsék Görgényit.
A Görgényit és városunkat lejárató Galbács-mesék, mint médiatartalmak, ma is mind elérhetőek. Természetesen egyikhez sem fogják utólag odaírni, hogy Galbács minden sora és szava ármány és hazugság volt. Ahogyan futótűzként sem terjedt végig ezekben a médiumokban az, hogy a Kecskeméti Törvényszék 2022. május 19-én jogerős ítéletében kimondta, hogy Galbács Mihály bűnös 3 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. Minden bizonnyal az ítélet kivonatát sem dobják be minden gyulai ház postaládájába, ahogyan azt a Galbács-dolgozattal megtették.

Nagyjából ennyi a jogi következménye egy bődületes hazugságnak. Nagyjából ez lesz, ha tolvajnak és ezzel bűnözőnek próbálsz meg beállítani valakit azért, hogy őt megbuktasd, a választókat megtéveszd, hogy a végén te legyél a polgármester.

Galbács Mihályból nem lett polgármester. Csóka-Szűcsből nem lett képviselő. Mikónéból pedig nem lett országgyűlési képviselő. Az élet előbb vagy utóbb, de voltaképpen igazságos. A Galbács-félék ármánykodása egy árva listás mandátumra volt elegendő Gyulán.

Amennyiben Galbács és politikai tettestársai reálisan mérték volna fel a gyulai politikai erőviszonyokat, látniuk kellett volna azt, hogy egy Görgényit lejárató 1023 oldalas kiadvány is kevés lett volna ahhoz, hogy Galbácsból polgármestert csináljanak Gyulán. Ennek pedig igen egyszerű oka van: Galbács Mihály mind emberi, mind politikai értelemben teljesen alkalmatlan egy ilyen tisztségre. Ezen a tényen pedig semmilyen politikai cselszövés soha a büdös életben nem változtathat.

Ezt a gyulaiak is pontosan tudták. 2019. október 13-án mindösszesen 753 ember gondolta úgy, hogy Galbács alkalmas lenne polgármesternek. Görgényiről 6511 választó gondolta ugyanezt.
A Kecskeméti Törvényszék 2022. május 19-én pedig úgy gondolta, hogy Galbács Mihály bűnös 3 rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. A bíróság a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta.

Görgényi három évet várt erre az ítéletre. Tulajdonképpen három éven keresztül lehetett szabadon ismételgetni róla azt, amit Galbács és társai politikai haszonszerzés okán róla elterjesztettek. A három szar évért cserébe annyi járt Gyula polgármesterének, hogy Galbácsnak egy évre be kell fognia a száját.

Galbács úriember, ezért a következő testületi ülésen minden bizonnyal nyilvánosan bocsánatot kér majd Görgényitől. Ezt követően pedig lemond listás képviselői mandátumáról, és a közélettől magát távol tartva éli nyugodt nyugdíjas éveit…

A Gyulai Hírlapnak a választás napján (2019. október 13.) így nyilatkozott Galbács: „a városvezetők nyugodt kampányra készültek, de a huszonhárom oldalas dolgozata felbolydította a lakosságot. Hozzátette: sokan megszólították az utcán, senkitől sem kapott negatív visszajelzést, valamint úgy érzi, hogy sokan emiatt változtatják meg a véleményüket, és mennek el szavazni, aminek most tényleg tétje van. Aláhúzta: a közéletnek mindenképpen meg kell tisztulnia, ehhez szeretnének lehetőséget biztosítani.”

Hát tisztuljon végre a közélet! Galbács Mihály mondjon le!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)