Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 500

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2022. február 20. 18:00
500
Pártok viadala

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Ez az a bűvös szám, amelyért minden párt hajt ezekben a napokban. Kereken 500 ajánlásra van szükség ahhoz, hogy valakiből országgyűlési képviselőjelölt lehessen. Gyulán (ebben a percben) 19 párt gyűjti az ajánlásokat.

A gyulai választókerületben a Fidesz–KDNP, a Mi Hazánk Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Munkáspárt és az ISZOMM szövetségben, a Megoldás Mozgalom, a Magyar Szegények és Dolgozók Demokratikus Szervezete, a Normális Élet Pártja, a Normális Emberek Pártja, a Független Vidéki Demokrata Párt és a Zöldek kopogtattak be ajánlóívekért a helyi választási irodába. Természetesen a kopogtatók között van az ellenzéki látszatösszefogásba tömörült DK, Jobbik, MSZP, Momentum, LMP, Párbeszéd és az MMM. Gyulán az úgynevezett ellenzéki előválasztás során az Új Világ Néppárt és a Liberálisok is benne voltak ebben a szövetségben, de nevük és logójuk mára eltűnt a plakátokról.

Természetesen a kérdés az, hogy a sok jelölt közül ki veszi ezt az 500-as akadályt. Nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy reálisan lássuk az esélyeket.

A Fidesz–KDNP jelöltje adta le elsőként az ajánlókat. Őt a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum, a LMP, a Párbeszéd és az MMM közös jelöltje követte. A Mi Hazánk Mozgalom és a Megoldás Mozgalom várhatóan szintén összegyűjti az induláshoz szükséges ajánlásokat. A gyulai közéletet ismerve elég kétséges az első 500-as etap teljesítése a többi párt számára.

A jelölő szervezeteknek február 25-én 16 óráig kell leadniuk az ajánlásokat. Gyulán a kormánypárti jelöltnek várhatón négy ellenzéki kihívója lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)