Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 187 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. február 21. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 187 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 187 határsértőt tartóztattak fel és 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Vaskút, Petőfiszállás, Kelebia, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Madaras és Katyár közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 146 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Pusztamérges, Ferencszállás, Szeged, Ásotthalom, Röszke Autópálya Határátkelőhelyen és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Zala megyében Eszteregnye belterületén 1 alkalommal 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, iraki, török, koszovói, marokkói, szomáliai, albán és líbiai  állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 3 esetben a rendőrök összesen 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 esetben embercsempészés és 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)