Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együtt a kormányváltásért!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. október 21. 19:15
Együtt a kormányváltásért!
Ugye, ma nem április 1-je van? 

mocsár-Pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az ellenzéki előválasztás utáni hosszú csöndet megtörve ma, október 21-én, az Elkxrtuk film premiernapján közleményt jelentetett meg közösségi oldalán Leel-Őssy Gábor (DK), az ellenzéki összefogás gyulai országgyűlési képviselőjelöltje.

Tartalma miatt az Együtt a kormányváltásért! címet viselő nyilatkozat inkább egy belső anyagnak tűnik, amit talán ilyen formában leginkább hiba volt közölni. Tele van olyan kijelentésekkel az irat, amely az olvasó számára éppen azt teszi egyértelművé, hogy ezek az együttműködő pártok Gyulán leginkább nem működnének együtt, de minden bizonnyal nem kedvelik egymást. 

Végigolvasva a kiáltványt, az az érzése támad az embernek, hogy a Fidesz irányíthatta az egész ellenzéki előválasztást Gyulán, s az is lehet, hogy ebben a pillanatban is a Fidesz irányít mindent odaát. Azt sem zárom ki, hogy nem az ellenzéki pártok, hanem a Fidesz fogalmazta és osztotta meg az „Együtt a kormányváltásért!” anyagot, mivel az inkább egy viccnek tűnik, de legalábbis szánalmas. Egyáltalán nem egy kormányképes pártegység helyi képviselőinek a komoly üzenete a jövőről. Ugye, ma nem április 1-je van? 

Hogy miért állítom ezt? Mutatom!

Azt írják például, hogy „legfontosabb feladatunk az ellenzéki összhang megteremtése és együttműködés a kormányváltás elősegítéséhez”. Ezek szerint még mindig nincs összhang és együttműködés az ellenzéki pártok között? 

„A fenti cél elérésében arra kérjük tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy támogassák az előválasztás győztesét”. Ezek szerint nem mindenki támogatja Leel-Őssy Gábort?

„(…) tartózkodjanak attól, hogy bántó vagy sértő kijelentéseket tegyenek egymás irányába”. Ezek szerint bántják és sértegetik egymást?

„Nem adunk terepet a Fidesznek arra, hogy az oszd meg és uralkodj elvet használhassa, valós vagy valótlan állításokkal egymásra uszítsa a pártokat és azok szimpatizánsait.” Ezek szerint az ellenzéki előválasztás idején a gyulai Fidesz végig kapcsolatban állt az ellenzéki pártok képviselőivel, vezetőivel, befolyásolta őket, ahogyan a választás végeredményét is?

Ha nem hiszi el, amit írtam, olvassa végig a Demokratikus Koalíció, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Liberálisok és a Lehet Más a Politika gyulai szervezeteinek közös közleményét, amit az alábbiakban minden változtatás, javítás nélkül közlünk. 

Együtt a kormányváltásért!

(ellenzéki nyilatkozat)

Mi, a Gyulán működő ellenzéki pártok, úgy gondoljuk, hogy a következő hónapokban a legfontosabb feladatunk az ellenzéki összhang megteremtése és együttműködés a kormányváltás elősegítéséhez.

A fenti cél elérésében arra kérjük tagjainkat és szimpatizásainkat, hogy támogassák az előválasztás győztesét, valamint tartózkodjanak attól, hogy bántó vagy sértő kijelentéseket tegyenek egymás irányába. Amennyiben a pártok között bármiféle vita vagy konfliktus keletkezne, azt a pártok képviselői egymás között tárgyalják meg és próbálják a helyzetet kezelni illetve megoldani. 

Nem adunk terepet a Fidesznek arra, hogy az oszd meg és uralkodj elvet használhassa, valós vagy valótlan állításokkal egymásra uszítsa a pártokat és azok szimpatizánsait.

Csak egymás véleményét tisztelve, de kellő önmérsékletet tanúsítva tudjuk a kormányváltást megvalósítani!

Gyula, 2021. október 20.

Demokratikus Koalíció

Mindenki Magyarországa Mozgalom

Momentum

Jobbik

Magyar Szocialista Párt

Liberálisok

Lehet Más a Politika

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)