Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Orbán-váltók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. szeptember 19. 18:00
Orbán-váltók
2022

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Erősen hajlok arra, hogy Orbán tényleg egy géniusz. Ez az ember valamit tud, s azt nagyon tudja, ha az ellenzéki összefogók választási üzenetének esszenciája pusztán ennyi: „Orbán, vagy nem Orbán”.

Tényleg ennyire futotta? Mivel telt el az ellenzékiség kényelmes és dögunalmas egy évtizede ott, az Országházban? A felelősségmentes semmittevés helyett miért nem akartak tisztességesen dolgozni, készülni az Orbán-rendszer leváltására. Esetleg lehetett volna írni valami frankó, csúcsszuper, zsírkirály, atomzsír, zsírpöpec, űberkirály, űberfasza, oltári, klassz, coolsirály, kafa, patent, istencsászár, de legalább egy észbontó választási programot. Esetleg a baloldalon is ki lehetett volna ötleni valami nemzetstratégia-féleséget, vizionálni valami szociálisan érzékenyebb jövőt a magyaroknak. A biztos hó végi parlamenti fizu felvételén túl vajon miért nem tettek sokkal többet…

A választások előtt néhány hónappal pedig ennyi a politikai üzi: „Orbán, vagy nem Orbán”. A kádári időkben is több volt a politikai elképzelés ennél. Lényegében Észak-Korea politikai szintjét ütik meg az ellenzéki összefogók vezéralakjai: Gyurcsány, Karácsony, Dobrev, Jakab, Márki-Zay és Fekete-Győr.

Ezek az Orbán-gyűlölők biztosan nem lesznek Orbán-váltók. Nagyon hiányzik a normalitás, a valós elképzelés, a jövőkép az ellenzéki oldalról. Érik a Fidesz újabb győzelme, nem leszek meglepődve azon sem, ha negyedszerre is kétharmaddal nyeri a választást Orbán.

Először talán, s kezdetnek 2022 tavaszán az ellenzéket kellene leváltani…

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)