Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - IkszeldBeák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. szeptember 05. 18:00
IkszeldBeák
Itt mindenki...

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

„Itt mindenki hülye? Itt!? Mindenki.” Az Üvegtigris szállóigéje tűpontosan írja le a gyulai ellenzék egyik és talán legkisebb nyúlványának állapotát és helyzetét. Momentumos aktivisták választási videójukban tiszta tenyerük mutogatásával próbálják meg elvarázsolni a gyulai választókat. „Nekünk a Momentumban tiszta a kezünk, s nem kívánjuk azt bemocskolni” – mondja a szemedbe Bea, a képviselőjelöltjük. Az igazi „momosokk” azonban nem ez, hanem az „új generációs neoliberális kezdeményezés” [Schriffer András, 2017. márc. 16.] helyi leágazásának kampányszlogenje: „Ikszeld BE A jövőt.” Vajon hány napot gondolkodtak ezen az imbecillis szójátékon?

Gyulán idejekorán bedobták a lovak közé a gyeplőt. Gyurcsány Ferenc nem Beát, hanem Gyulát ikszelte, de nem be, hanem leginkább ki. A nagy ellenzéki összefogás térképe felett elmélázó nagyvezér és elvtársai városunkat bukóra vették. Úgy ítélték meg, Gyulán túl jól mennek a dolgok ahhoz, hogy itt nyerni lehessen 2022-ben. Ezért maradtak gyeplő nélkül az ellenzéki előválasztásban részt vevő „harcos” pártkatonák. A helyben legerősebb ellenzéki párt, a DK sem erőltette, erőlteti ezt az egészet. Jelöltjük indulása is leginkább alibi.

Az összefogásból egyedül a Pálinkás-féle Újvilág Néppárt politikusa vette komolyan ezt az egészet. Őt azonban az „új generációs neoliberális kezdeményezés” „ikszeldbeái” sikeresen ártalmatlanították. Az Újvilág Néppárt politikusa a minap lépett ki az előválasztási játékból, búcsúzóul ezt írta ki közösségi oldalára: „engem emberi mivoltomban hazugságokkal gyaláztak”.

Az ellenzéki összefogásnak nem a legerősebb, hanem a leggyengébb jelöltjét sikerült „megtalálni” Gyulán. Kár érte…

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)