Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A labda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2021. augusztus 22. 18:00
A labda
Ami nem a tiéd...

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap

Aki ismer, az tudja, hogy rendkívül fontos számomra a kisfiammal közösen eltöltött idő. Egyik nagy kedvencünk a kétkapus focimérkőzések lejátszása, ahol hatalmas derbiket vívunk egymás ellen.

Az egyik ilyen napon éppen a gyulai vár mögött labdáztunk, amikor a Real Madrid–SSC Napoli-mérkőzés hevében az egyik előrerúgott labda ívébe kis hiba csúszott. A labda egyenesen az egyik bástya helyén tátongó lyukba repült. Az üreg mélyét megsaccolva, arra a meggyőződésre jutottunk, hogy este fél kilenc körül már nem mászok be a lyukba, annál is inkább, mert nem láttuk biztosítva, hogy ki is kerülök onnan élve. Ezért felhívtam egy barátunkat, és áttettük a mentési munkálatokat másnapra.

Vasárnap reggel korán elindultunk a „szörnyűség” helyszínére, ám ott már csak a tátongó lyukat és a labda hűlt helyét találtuk. Gyermekem szó szerint megsiratta az egyik kedves barátunktól kapott labdát, rám pedig szemrehányó tekintettel nézett.

Őszintén megmondom, abban a pillanatban – finoman szólva – leteremtettem volna azt a valakit, aki nem sajnálta önmagát, és esti fénynél bemászott az üregbe a labdánkért. Tudom, hogy a labda azé, aki megtalálta, ám belegondolva, bennem lett volna annyi becsület, hogy ott hagyom, hiszen biztos lettem volna abban, hogy nem direkt rúgnak a mélybe egy ilyen frankó lasztit.

Ez az ember azonban nem így gondolkodott...

A kisfiammal együtt reméljük, hogy a játékszer nem a sarokban porosodva végzi majd, hanem legalább olyan szeretettel bikáznak majd vele a kapuba, ahogy mi tettük!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)