Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Visszatérők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2020. november 22. 18:00
Visszatérők
Ott minden könnyebb

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap

A sportvilág mindig is szerette a legendák visszatérését. Az utóbbi hetekben egyre több visszavonult ökölvívó jelezte, hogy visszatér a kötélnégyszögbe, leakasztja a szögről a kesztyűket. Mike Tyson, Roy Jones Jr., Felix Sturm, Marco Antonio Barrera, Erik Morales, csak néhány név a visszatérők sorából.

Ahogy azt Michael Jordan a 2001-es visszatérésekor elmondta: csak a sportág szeretete vezérel, semmi más. A „Levegő Urának” döntése mögött azonban sokkal több van. Számos példát láttunk arra, mit tesz a sportélet egykori nagyjaival a visszavonulás. Van, aki élete legmélyebb repülését élte meg, tekintsük csak meg Prince Naseem Hamed szuper elhízott fotóját, de van, aki újjászületik, mint Kovács Koko István, aki a maratoni távok lefutásában éli ki a versengés hiányát.

Bármi is késztet egy sportolót arra, hogy szögre akassza sportszerét, a sportágtól soha nem tud elszakadni, mindig is az élete része lesz. A hiány érzése olykor különös lépésekre sarkallja az egykori bálványokat. A bátrabbak egy nap megrengetik a világot, és bejelentik visszatérésüket.

Sokan nem értik, Mike Tyson, Michael Jordan vagy Conor McGregor miért lép újra pályára, miért száll vissza a ringbe, csatlakozik be ismét a versengésbe. A válasz pedig roppant egyszerű: a hétköznapi élet olyan bonyolult, tele van hamis szavakkal, talmi csillogással és kimerítő játszmákkal. Ahogy mondani szoktam, a ringben csak két ember van, egyenlő feltételekkel és ugyanazzal a céllal. Tudod, hogy mit várhatsz az ellenfeledtől, minden pofon egyforma, a vereségnek vagy a győzelemnek is ugyanolyan az íze, amilyet megszoktál.

Visszatérnek, mert ott minden könnyebb.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)