Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mutass utat!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2020. szeptember 20. 18:00
Mutass utat!
Rosszfiú

bimbó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap

Azt mindannyian tudjuk, hogy az internet hatalma óriási. A hálóvilágban „izgalmas” influencerek, küldetéstudattal felvértezett ismeretlen ismerősök, szórakoztató idióták vagy magányos trollok gyűjtik be a lájkokat. Mindeközben van egy rendkívül szűk réteg, amelybe tartozók tanítani szeretnének, átadni valamit a gép előtt ragadt generáció(k)nak.

A mátrix által nyújtott lehetőségeket látta meg a Magyar Amerikai Futball Szövetség, amikor elkezdte rendhagyó internetes kampányát. A honi szervezet egy új rövidfilmsorozat bevezetésével kezdte meg fiatalokat megszólító üzenetfolyamát, amelynek egyik főszereplője a Viharsarki Cápaként ismert gyulai sportember.

A tendencia az, hogy a hiteles és a fiatalok nyelvén beszélő figura tudat alatt irányíthatja a feltörekvő nemzedék gondolkodásmódját. Ha belegondolunk, ez tökéletesen érthető, hiszen hogyan is tudná egy szeplőtlen fogantatásból született „kismiska” elmagyarázni a kölyköknek azt, hogyan kell összeszorított foggal menni előre és törhetetlen erőszakossággal, soha fel nem adni a céljainkat. A srácok elé példaképet kell állítani, de ma már nem tudsz közepes hangerővel és kifogástalan ünnepi öltönyben magyarázni a gyermekeknek, mert úgy áthúznak a palánkon, mint a huzat. Szükség van olyan rosszfiúkra, akik nem a sötét paraszt kategóriájába tartoznak, hanem gondolkodásra képes, művelt sportolók, akik negatív tulajdonságaik mellett meg tudják szólítani a fiatalokat, azokat, akik potenciális sportolók vagy játékosjelöltek lehetnek. Sőt, továbbmegyek. Ha a Cápa élettörténete csak egyetlen kültelepi rosszfiúnak is megváltoztatja az életét, akkor már megérte.

Manapság persze mindenki takargatja rosszabbik énjét, megpróbálunk beállni a sorba, vagy felvenni a fapofát. A világnak azonban kellenek a különleges emberek, a rosszabbik énjüket is nyíltan vállaló sportolók, vagy a hibáikból tanuló színészek. Tőlük tényleg tanulhatunk.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)