Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A találkozás elmarad, a segítség nem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. szeptember 20. 17:00
A találkozás elmarad, a segítség nem
Minden nyolcadikos diák kézhez kapja a BMKIK pályaorientációs kiadványát

A koronavírus-járvány miatt idén csak közvetve tudják átadni a megyei iparkamara munkatársai a diáknaptárakat a megye mintegy kétezer nyolcadikos diákjának. De fontosnak tartják, hogy a pályaorientációs kiadvány a tanulók kezébe kerüljön, hiszen a továbbtanulással kapcsolatos döntést idén is meg kell hozni – olvasható a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közleményében.

 

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Mint írták: jelenleg az eddigi életünk szinte minden területét uralja a COVID 19 járvány második hulláma, e miatt sok minden elmarad, elhalasztásra kerül. A nyolcadikos tanulók azonban nem halogathatják a döntést, február 15-ig el kell dönteniük, hol tanulnak tovább jövőre. A döntéshez pedig sok-sok információra van szükségük. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) immáron negyedik éve készíti el számukra a továbbtanulásra való felkészülés szimbólumát, a diáknaptárt, melyet 2018-ban Szakképzési Díjra jelöltek.

– A diáknaptár azonban ebben az évben az iskolai portára érkezik – tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK szakképzési osztályvezetője. Hozzátette: a járványhelyzet miatt nem mehetnek be a gyerekekhez, de keresik azokat a csatornákat, melyeken keresztül az iskolaválasztási információkat is el tudják hozzájuk juttatni, hiszen egy teljesen új szakképzési rendszer bevezetésének időszakában vagyunk, melyet ők még nem ismernek.

Az osztályvezető hangsúlyozta: naponta dolgoznak A, B és C tervekkel, mert hisznek abban, hogy van megoldás az elérésükre. Tervezik a nyolcadikos osztályfőnököknek és az iskolai pályaorientációs felelősöknek szóló tájékoztatók járásonkénti megtartását és ha nem tarthatnak szülői értekezletet az iskolában, akkor majd iskolán kívüli helyszínre hívják a szülőket.

– Nem lesz Pályaválasztási Vásár, a középiskolai nyílt napok megtartása is kétséges. A digitális platformokat az iskolák a napi oktatásra használják, nem nagyon van példa arra, hogy pályaorientációs céllal is számítógép elé ültetnék a diákokat. Még mindenki bízik abban, hogy ha több nem is, de 1-2 hónap marad a kontakt tájékozódásra, ha a vírushelyzet mérséklődik. Közös a felelősségük a szülőknek, a pedagógusoknak, a pályaorientálást végző szervezeteknek, hogy a gyerekeket támogassák a döntés meghozatalában. Nem lehet a járványhelyzet mögé bújni, hogy majd csak lesz valahogy, hiszen ennek az lehet a következménye, hogy a gyermekünk nem a neki megfelelő oktatási intézménybe kerül – hangsúlyozta az osztályvezető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)