Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Beépülve

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2020. augusztus 16. 18:00
Beépülve
Béla szerint „ezek”

Mocsár-pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Minden bizonnyal megfigyelnek – mondja teljes nyugalommal Béla, akinek a paranormális jelenségek sem idegenek. Apropó, idegenek! Béla természetesen ufóhívő. Az 51-es körzet neki olyan, mint másnak a Tesco. Meg van győződve arról, hogy az idegenek köztünk élnek, a kormányok pedig elhallgatják és eltorzítják az egész ufóügyet.

Béla amúgy tehetséges ember, van diplomája, önmagát – hegeli értelemben – világszellemű gondolkodónak tartja. A pandémia kapcsán pedig emlékeztetett bennünket arra, hogy ő már évekkel ezelőtt megmondta, „ezek” meg fognak betegíteni minket. Az „ezekről” sem akkor, sem most nem akart beszélni, az azonban kétségtelen tény: Béla tényleg megmondta évekkel korábban.

Béla soha nem politizál, de az Index-ügyet ő maga hozta szóba, azt mondta, a történések mögött baljós erőket sejt. Szerinte egy komplex és globális gazdasági és ideológiai hatalomátvétel állhat a dolgok mögött vagy „ezek”, de egyiket sem zárná ki. Azt már csak suttogva merte hozzátenni: „ezek” döntenek mindenről, értitek, „ezek”.

Nem, Béla egyáltalán nem bolond. A történéseket folyamatként értelmezi, gondolatmenete mindig lineáris, érvelései ok-okozati összefüggésekre épülnek, de mondandója végpontja általában és jellemzően az „ezek”. Ettől persze tűnhet unalmasnak vagy rémisztőnek egy beszélgetés Bélával, de egyáltalán nem az.

Béla tényleg tud valamit, az Index-ügyről és mindenről, ami a világunkban megtörténhet. Ugyan őt most éppen megfigyelik „ezek”, de mi van akkor, ha egyszer sikerül beépülnie Bélának. Megtudjuk majd az igazságot mindenről és „ezekről” is?

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)