Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sportélet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2020. július 26. 18:00
Sportélet
Vajon mi lesz?

Bimbó Lajos 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Lassan az összes csapat, illetve egyéni sportoló megkezdi felkészülését a következő versenyszezonra. A sportág nagyágyúi és a helyi hősök is próbálnak megszabadulni a csonka szezon emlékétől, amely elválasztotta egymástól a szurkolókat és a játékosokat. A sportélet szereplői egytől egyig azon dolgoznak, hogy ismét megteljenek a lelátók, szurkolástól legyenek hangosak a versenyek.

Számomra mindig is fontos volt a szurkolók jelenléte, hiszen soha nem éreztem jobban magam a ringben, mint akkor, amikor Endre barátom az egész mérkőzés alatt túlkiabálta a közönséget. Bár több alkalommal magam is elmosolyodtam a drukkolás minőségén, hihetetlen sok energiát adott a kötélnégyszögben eltöltött percekre.

A minap tanúja lehettem kedvenc csapatom, a Real Madrid végső bajnoki győzelmének. Rendes körülmények között Madrid utcáin ünneplő fieszta kezdődött volna, amelynek végén az egész csapat a Cibeles-palota előtti szökőkútban fürdött volna a sikerben és a szurkolók örömében. Ebben az évben azonban marad a virtuális ünneplés. Nehéz szívvel néztem végig azt, ahogy a futball héroszai a tök üres stadionban ünnepelnek, hangorkán és szurkolók nélkül. Üres volt a stadion, de üres volt a győzelem is.

Lassan az összes csapat, illetve egyéni sportoló megkezdi felkészülését a következő versenyszezonra. A fejekben azonban ott motoszkál a kérdés: mi lesz szeptembertől? Hogyan folytatódik a versenyszezon, lesznek-e szurkolók, össze tudják-e mérni erejüket a világ legjobbjai? Mi lesz veled, világbajnokság, és mi lesz az olimpiával? Mi pedig hogyan nézzük majd végig a csatározásokat vagy az arany pillanatokat?

Rejtő Jenő örökbecsű gondolatát átalakítva: A sport szurkolók nélkül olyan, mint egy nyári ruha mellénye: rövid és céltalan.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)