Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Récejog

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2020. június 14. 18:00
Récejog
Szót kívánok emelni

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap 

Szót kívánok emelni récéink védelmében. Közösségünk érdemes tagjai ők. Ismert arcaik gyakran feltűnnek a közösségi oldalakon, nagy örömmel szelfiznek velük gyulaiak és turisták egyaránt. Számos portré- és családi fotó készült már róluk, nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk egy-egy mosolygó gyulai kacsával az online térben.

Néha egyedül, legtöbbször családostul totyognak végig az évszakokban változó gyulai korzón. Apa és anya vezeti fel a család apraját. Récéink a KRESZ-t is pontosan ismerik, meg kell jegyeznem, némely emberfiánál szabályosabban kelnek át például az úttesten. A minap az egyik Béke sugárúti gyalogos-átkelőhelyen totyogott át előttünk egyikük. Mielőtt lelépett a zebrára, még szét is nézett.

A belvárosi nonstopot is rendszeresen felkeresik. Soha nem tolakszanak, kivárják szépen a sorukat. Gyulán teljesen megszokott látvány a bolti sorban vagy a hamburgeres előtt egy kacsa.

A gyulai tőkés récék békések és barátságosak. Nem bántanak senkit. Olyannak fogadnak el bennünket, amilyenek vagyunk. Mindenben alkalmazkodnak hozzánk, illetve ennek a kisvárosnak az életéhez. Átérzik örömünket és bánatunkat. Esténként pedig álmunkat vigyázzák az Élővíz-csatorna partjáról.

Mi se bántsuk őket! Adjuk meg a récéhez méltó lakhatás jogát nekik!

Tudják ők, hogy le kell vágni a nádat, meg ritkítani kell az Élővíz-csatorna partján a növényeket, hogy annak szépsége megmaradhasson. A récék, amikor bejöttek hozzánk a szerkesztőségbe, azt kérték, hogy nagyobb odafigyeléssel vágják legközelebb a parton a növényeket, figyeljenek az ő otthonaikra és gyermekeikre is. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)