Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ragyogj, momentumos János, ragyogj!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2020. május 14. 20:32
Ragyogj, momentumos János, ragyogj!
Álhírrel akarta demonstrációra vinni a gyulaiakat

MOCSÁR-PÖRJÉS JÓZSEF

Fotó: Gyulai Hírlap

Egy nap leforgása alatt csinált saját magából országos hírű politikust az egyik gyulai momentumos. Ez azért teljesítmény! Igaz, tisztán politikával nem sokra jutott eleddig sem szűkebb, sem tágabb értelemben, de egy bűncselekmény gyanúja és a média egyik része azonnal beemelte őt a köztudatba. Csóka-Szűcs Jánost szinte már-már egy elesett emberként ábrázolják, akit sajnálni kell, aki a hatalom által megfélemlített, kirekesztett, beteg ember. Ragyogj, momentumos János, ragyogj! Neked is kijár ez a néhány napig tartó talmi dicsfény. Aztán majd egyszer úgyis kiderül, hogy bűncselekmény-e az, amit tettél.

A gyulai Csóka-Szűcsnek nem ez az első feltételezett rémhírterjesztése. Próbálkozott korábban is ezzel. Nevéhez és szélsőséges politikai köréhez nem egy, nem kettő olyan közösségi oldal köthető, amelyiknek egyetlen célja a helyi közélet megzavarása, a mocskolódás, mások lejáratása.

Nem mindenki tudja, hogy Csóka-Szűcs János jelenleg vádlott egy rágalmazási perben, de ez még nem minden. A momentumos politikushoz és szellemi bajtársaihoz köthető közösségi oldalakon megjelent tartalmak miatt két esetben tettek feljelentést. Az egyik szintén rémhírterjesztés miatt történt, a másik szerzői jogok megsértése miatt. Mindkét ügyben eljárás van folyamatban.

Ilyen emberek ezek, Csóka-Szűcs János és bajtársai. Azt gondolják, hogy a hatalom megszerzése érdekében bármit büntetlenül megtehetnek.

Bármennyire is jól hangzik a momentumos mártír szájából a politikai megfélemlítés, természetesen szó sincs arról, hogy itt őt és bajtársait bárki fenyegetné. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak bizonyos határok: a rágalmazás, a rémhírterjesztés és a lopás bűncselekmény. Amennyiben Csóka-Szűcs János és/vagy társai rágalmaztak, rémhíreket terjesztettek és szerzői jogokat sértettek meg, akkor annak minden bizonnyal lesz jogi következménye.

A sajtó egy része elfelejtette Csóka-Szűcs János teljes posztját idézni. Nem a „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” mondat miatt gyanúsították meg szerdán a politikust rémhírterjesztéssel. Csóka-Szűcs ezt írta le: „Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”.

Köztudomású, hogy sem haldokoló beteg embereket, sem magatehetetlen, rehabilitációra szoruló sérülteket nem küldtek haza a gyulai kórházból. Csóka-Szűcs megtévesztő posztjával akart kivinni minél több embert egy autós demonstrációra Gyulán. A Hadházy Ákos kezdeményezésének mintájára megszervezett gyulai tüntetésen – amelynek másik főszervezője Bod Tamás újságíró volt, aki cikkével mártírt csinált a Magyar Narancsban Csóka-Szűcsből – kereken nyolc autós vett részt.

Ez a történet egyáltalán nem egy elesett, a hatalom által megfélemlített emberről szól. A Momentum politikusa vélhetően hibát követett el. A Gyulai Rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást vele szemben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)