Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A DK vezetésével áll össze az igazi baloldal Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2019. augusztus 28. 12:10
A DK vezetésével áll össze az igazi baloldal Gyulán
A gyulai helyhatósági választás az ellenzéki erők átrendeződéséről fog szólni

Lapunk információja szerint a DK-nak sikerült megszervezni a baloldali ellenzéki összefogást Gyulán. A DK, az MSZP, a Liberális Párt és a Párbeszéd Magyarország biztosan részt vesz az együttműködésben. A Momentum Mozgalom részvétele még kérdéses, a Kossuth-körrel kialakult vita miatt az LMP már korábban távozott ebből a szövetségből.

Galbács Mihálynak, a Kossuth-kör polgármesterjelöltjének hétfői kijelentése, miszerint „isten ments a baloldaltól!”, most nyert igazán értelmet. Nyilván ő már akkor tudta, hogy az említett ellenzéki pártokkal nem lesz egyezség, tehát nem állnak vissza a Kossuth-kör ernyője alá.

Úgy tudjuk, a baloldali ellenzéki összefogásban részt vevő pártok ma este döntenek a jelöltek személyéről. A DK, az MSZP, a Liberális Párt és a Párbeszéd Magyarország polgármesterjelöltet is állít Gyulán. Ezzel véglegesen megpecsételődhet a két egykori fideszes vezette Kossuth-kör sorsa.

A DK vélhetően a legjobb politikai döntését hozta meg azzal, hogy maga köré szervezte a hiteles baloldalt, hogy kilépett a kétes háttérrel rendelkező, talán a megyében meglévő fideszes belháború által életre hívott Kossuth-kör, illetve a kétes ügyekkel terhelt „független” polgármesterjelöltjük mögül. Nem beszélve arról, hogy a Kossuth-kör vezetője, Csóka-Szűcs János a gyulai közéletben teljesen ismeretlen figura, az ellenzék integrációjára pedig alkalmatlan vezető. Ezt idejekorán be is bizonyította azzal, ahogy megalakulása előtt sikerült szétvernie az „ellenzéki összefogást”. Erről részletesen írtunk A gyulai Kossuth-kör ernyője alatt ma egyedül Galbács Mihály árválkodott című cikkünkben.

Az nem kérdés, hogy a helyben legerősebb ellenzéki párt, a DK vezetésével a jelöltek összeszedik az induláshoz szükséges aláírásokat. Velük a gyulai polgármesterjelöltek száma négyre, a képviselőjelöltek száma pedig kereken ötvenre emelkedhet. A Kossuth-kör esetében azonban erősen kérdéses, hogy összegyűlik-e a 10 képviselőjelölt. Erre enged következtetni az, ahogy Csóka-Szűcs különböző fórumokon udvarol jelöltek után. Információink szerint a lapunkban hétfőn nyilvánosságra hozott négy Kossuth-körös jelölt közül egy megvezetve érzi magát, s részt vesz a ma esti baloldali ellenzéki megbeszélésen.  

A DK ellenzéki vezető szerepe teljesen új helyzetet teremthet az október 13-ai helyhatósági választáson, legalábbis az ellenzéki oldalon. Jó jelöltekkel, konstruktív programmal, sárdobálástól mentes kampánnyal mindenkinél hitelesebben szólíthatják meg a változást akaró választókat. Nem kérdés, hogy a gyulai helyhatósági választás elsősorban az ellenzéki erők átrendeződéséről fog szólni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)