Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Kossuth-kör négy képviselőjelötje: Galbács, Ágoston, Szoboszlai, Csóka-Szűcs

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2019. augusztus 26. 17:45
A Kossuth-kör négy képviselőjelötje: Galbács, Ágoston, Szoboszlai, Csóka-Szűcs
Galbács Mihály: isten ments a baloldaltól!

Mi független civilek vagyunk! – ezt mondja Galbács Mihály a gyulai Kossuth-körről. A helyi közéletben néhány hónapja Csóka-Szűcs János vezetésével feltűnt civil szervezet polgármesterjelöltje lapunknak elismerte, hogy nehezen találnak jelölteket Gyulán. Ennek oka, véleménye szerint, a félelem, ami eluralkodott Gyulán. Többen azért nem vállalják a képviselőjelöltséget, mert féltik az egzisztenciájukat, féltik a családjukat és az ismerőseiket – fogalmazott.

galbács mihály és csóka-szűcs jános a százéves (reinhardt) cukrászdában tartott sajtótájékoztatón

Fotó: Gyulai Hírlap – MPJ

Lapunk is megírta, hogy a Kossuth-kör korábbi ígéreteivel ellentétben nem tudta jelöltjeit bemutatni augusztus 23-án. Ennek egyik oka az volt, hogy a DK és az MSZP a bejelentés előtti éjszakán felmondta a civil körrel kötött egyezséget. Az LMP is kivonult a tervezett ellenzéki szövetségből, a párt a Városbarátok mögé állt be. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Momentum Mozgalom, a Liberális Párt és a Párbeszéd Magyarország hogyan viszonyul az elmúlt napokban bekövetkezett változásokhoz. Az ominózus Reinhardt-cukrászdai sajtótájékoztatón mindösszesen Galbács Mihály és Csóka-Szűcs János jelent meg.  

A Kossuth-kör jelenlegi helyzete minden bizonnyal nem ideális. Erről árulkodik az, hogy Csóka-Szűcs János a közösségi oldalakon, bejegyzések alapján, kutat lehetséges jelöltek után, illetve tesz ajánlatokat a számára szimpatikus kommentelőknek, ahogy ezt lapunk megírta.

– Jelentem, élek még, s nem lépek vissza! Nagyon sokan azon izgulnak, nehogy agyonüssenek, nehogy meggondoljam magam és visszalépjek – mondta el Galbács Mihály a Gyulai Hírlapnak. Az egykori fideszes képviselőtől, alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy védelmet élvez, tehát nincs félnivalója mint független polgármesterjelölt. 

Kérdésünkre megerősítette azt az információt, miszerint Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth-kör elnöke ma délután négy jelöltjüknek, illetve polgármesterjelöltjüknek átvette az ajánláshoz szükséges íveket a helyi választási irodában.

Ma délelőtt megírtuk, hogy jelenleg hány polgármesterjelöltnek és képviselőjelöltnek gyűjtenek aláírásokat Gyulán. Ez a lista délutánra hivatalosan is kiegészült a Kossuth-kör jelöltjeivel, a 3-as számú választókerületben Galbács Mihálynak, a 4-es számú választókerületben Ágoston Mihálynak, az 5-ös számú választókerületben Szoboszlai Szilviának, a 9-as számú választókerületben Csóka-Szűcs Jánosnak gyűjtenek ajánlásokat. A Kossuth-kör polgármesterjelöltje Galbács Mihály

Galbács Mihály az is mondta, hogy isten mentse őket a baloldaltól. Ha ezt valóban így gondolja, s így is lesz, akkor jelenleg ott tartunk, hogy egyetlen baloldali ellenzéki jelölt sincs Gyulán. A DK pedig, mint a legerősebb ellenzéki párt Gyulán, három napja mélyen hallgat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)