Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legerősebbet, a Demokratikus Koalíciót próbálják meg kiszorítani az ellenzéki összefogásból Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2019. augusztus 23. 09:34
A legerősebbet, a Demokratikus Koalíciót próbálják meg kiszorítani az ellenzéki összefogásból Gyulán
Galbács Mihály már biztosan nem lesz az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Ma reggel írta meg a jól értesült Magyar Narancs, hogy Galbács Mihály lett/lesz az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje Gyulán. Szerkesztőségünkbe szerdán délelőtt érkezett meg az a meghívó, amely egy ma 10 órakor kezdődő sajtótájékoztatóra szól. Elméletileg ott és akkor jelentik be az – úgynevezett – ellenzéki összefogást jelöltestül és mindenestül.   

Galbács Mihályt telefonon értük el, ő a Gyulai Hírlap kérdésére megerősítette, hogy a hír igaz: független polgármesterjelöltként indul el az őszi helyhatósági választáson, illetve a 3-as számú egyéni választókerületben képviselőjelöltként.

Az említett meghívó a baloldali Mindenki Magyarország Mozgalomtól (MMM) érkezett, annak aláírója pedig az a Csóka-Szűcs János, aki Csóka János néven a kilencvenes években még a Fidesz színeiben volt képviselő a gyulai testületben. Csóka, hosszú kihagyás után, 2019. április 18-án tűnt fel újra a helyi közéletben, Ujhelyi István gyulai sajtótájékoztatóján mutatták be mint a gyulai Kossuth-kör elnökét.

Gyulán hosszú várakozás és csönd előzte meg a mai bejelentést, ami ugye pontban 10 órakor történik majd meg, természetesen a Gyulai Hírlap is jelen lesz a sajtótájékoztatón.

A Magyar Narancs publicistája, Bod Tamás minden bizonnyal egy tegnapi hírből dolgozhatta ki mai cikkét, mivel annak állításai – a Gyulai Hírlap értesülései szerint – már részben sem felelnek meg a valóságnak.

Lapunk információja szerint az – úgynevezett – ellenzéki összefogás tegnap este felborult. A DK és az MSZP ma részt sem vesz a sajtótájékoztatón. Az LMP is kivonult az egyességből, úgy tudjuk, a Gyulai Városbarátokat támogatja a párt. A Momentum Mozgalom is csak feltételekkel részese az összefogásnak. Jelen pillanatban a Liberális Párt és a Pábeszéd Magyarország a „nagy” ellenzéki összeborulás részese Gyulán. Ilyen támogatással a háta mögött Galbács Mihály nem nevezhető az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjének a fürdővárosban.

A Gyulai Városbarátok és a Jobbik is indul a gyulai helyhatósági választáson. Biztosak vagyunk abban, hogy az ellenzéki pártok legerősebbike, a DK sem maradhat ki a választásokból, s nyilván az MSZP sem szeretne jelöltek nélkül maradni.

Amennyiben lapunk információi hitelesek, a mai sajtótájékoztatón a lesoványodott „ellenzéki” összefogás nem tudja bejelenteni egyéni képviselőjelöltjeit sem a tegnap esti belső csetepaté miatt.  

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)