Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az LMP a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjeit támogatja az önkormányzati választásokon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. augusztus 28. 12:45
Az LMP a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjeit támogatja az önkormányzati választásokon
A civil szervezet összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat

A Lehet Más a Politika a Gyulai Városbarátok Körének jelöltjeit támogatja az október 13-i önkormányzati választáson – jelentett be Takács Péter, az LMP Dél-alföldi régiójának elnöke, Szabó László, a párt megyei elnökségének tagja, Durkó Károly, a Városbarátok elnöke és polgármesterjelöltje, valamint Szalai György, a Városbarátok elnökségi tagja és képviselőjelöltje augusztus 28-án. A tájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a civil szervezet összegyűjtötte a választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat, de nem hagyják abba az aláírásgyűjtést.

szabó lászlótakács péterdurkó károly és szalai györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Takács Péter azzal kezdte, hogy az LMP és a Gyulai Városbarátok Köre közötti együttműködésnek már volt előzménye 2017-ben, egy időközi választáson. Hozzátette: abban a reményben támogatják a Városbarátok jelöltjeit, hogy hasonlóan szép eredményeket fognak elérni, mint két évvel ezelőtt a szervezet színeiben induló Bagi Csilla.

– Úgy látjuk, hogy az egyesület szívvel-lélekkel dolgozik Gyula városáért – hangsúlyozta a párt régiós elnöke. Mint mondta, kötöttek egy együttműködési megállapodást, amelynek lényege, hogy a támogatás ellenében a Gyulai Városbarátok Körének grémiumba jutott képviselői felvállalják, hogy az LMP által fontosnak tartott célkitűzéseket prioritásként kezelik.

Hozzátette, hogy ezalatt a zöldpolitikának a szolgálatára gondolnak, amely hazánkban és a világon is egyre fontosabb. A főbb szempontok az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások használata vagy éppen a zöldesítés.

Takács Péter elmondta, hogy békéscsabai képviselőként számos ehhez kapcsolódó ügyet vittek már a megyeszékhely közgyűlése elé, így szót emeltek már az erdősítés és a PET-palackok használatának elhagyása ellen is.

Azokat az értékeket, azt a zöldpolitikát, amelyet az LMP képvisel, a Városbarátok is magukénak vallják – fogalmazott Durkó Károly, aki kiemelte, hogy ez nem szimpla szemétszedésről szól, hanem környezetünk óvásáról. Mint mondta, figyelni kell arra, hogy megfelelő zöldterület legyen a városban.

Kiemelte, hogy a kapcsolat azért is fontos, mert az LMP parlamenti párt, így bizonyos javaslatokat akár az ország vezetéséhez is el tudnak juttatni a Városbarátok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megtudtuk, hogy a szervezet indulását támogatja a Társadalmi Egyesülések Békés Megyei Szövetsége, valamint a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete is. A polgármesterjelölt azt is bejelentette, hogy a Városbarátok összegyűjtötték a szükséges ajánlásokat, amelyek a választásokon való induláshoz szükségesek, de annyi helyről keresik őket, hogy egészen szeptember 9-ig folytatni fogják a gyűjtést.

Szabó László, a Lehet Más a Politika Békés megyei szervezetének elnökségi tagja aláhúzta, hogy nem csupán ők támogatják a Városbarátokat, ugyanis a 2018-as választásokon, amelyen a 3. számú választókerületben indult országgyűlési képviselőjelöltként, rengeteg segítséget kapott a civil szervezettől.

Hozzátette azt is, hogy a Gyulai Városbarátok Köre nem pártpolitikában gondolkodik, mindig az olyan ügyek mellé állnak be, amelyek valóban szolgálják a fürdőváros sorsát, függetlenül attól, hogy melyik oldal javasolta azt.

Szalai György azt hangsúlyozta, hogy a zöldpolitika tekintetében Gyula városa nincs rossz helyzetben, köszönhető ez részben a főkertésznek, aki figyel ezekre a dolgokra, és szakmai segítséget is nyújt.

Mint mondta, a politikai csatározásokban nem akarnak részt venni, a Városbarátoknak ez sosem volt célja. Azt vallják, hogy kompromisszumok nélkül nincs városvezetés, tehát ha valami jó a városnak, akkor mindegy, hogy honnan érkezik, azt támogatni kell.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)