Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ujhelyi István: döntenünk kell, hogy Orbánisztában akarunk élni, vagy az Európai Unióban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. április 18. 21:50
Ujhelyi István: döntenünk kell, hogy Orbánisztában akarunk élni, vagy az Európai Unióban
Az MSZP-PM európai parlamenti képviselőjelöltje arról is beszámolt, hogy Kossuth-kör alakult Gyulán

Ujhelyi István a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Döntenünk kell, hogy Orbánisztában akarunk élni, vagy az Európai Unióban – fogalmazott Ujhelyi István EP-képviselő, az MSZP-PM európai parlamenti képviselőjelöltje csütörtöki, gyulai sajtótájékoztatóján. A politikus arról is beszámolt, hogy a múlt héten Kossuth-kör alakult Gyulán.

Ujhelyi István kijelentette: Magyarország számára zsákutca lenne, ha Orbán Viktor politikája miatt kisodródna az Európai Unióból. Mint fogalmazott, a magyarok közös érdeke, hogy olyan pártok nyerjenek mandátumot az európai parlamenti választáson, amelyek Európában akarják tartani az országot.

A politikus úgy vélte, Európában együttműködésre van szükség a szociális ellátás területén. Meg kell állapodni az európai minimálbérben, az európai minimális nyugdíjban, az európai családi pótlékban és az európai egészségügyi minimumban – fejtette ki.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mint mondta, a vidéki településeket járva azt tapasztalta, „az átlag magyarnak nem megy jól a sora”, munkahelyekre, emelkedő bérekre, jó egészségügyi ellátásra és jó oktatásra van szükség ahhoz, hogy ne vándoroljanak el külföldre a fiatalok.

Érdeklődésünkre kijelentette: „meg lehet roppantani az orbáni rendszert az őszi önkormányzati választáson”, ehhez azonban teljes ellenzéki összefogásra van szükség. Közölte: az MSZP országos vezetősége azt kérte a helyi szervezetektől, hogy a legszélesebben körben törekedjenek a megállapodásra az ellenzéki pártokkal. Hozzátette: a cél, hogy egy ellenzéki kihívó álljon szemben a fideszes jelölttel.

Ujhelyi István arról is beszámolt, hogy az összellenzéki összefogás jegyében múlt héten Gyulán is megalakult a Kossuth-kör. „Annak érdekében, hogy többpárti, versengésen alapuló demokráciát tudjunk létrehozni, sokszor olyanokkal is össze kell fognunk, akik világnézetükben, múltjukban semmilyen módon nem összeférhetők velünk” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a Jobbikkal is együttműködnének-e.

 

Képünkön balról: Csóka-Szűcs János

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Vargáné Balázs Magdolna, az MSZP gyulai szervezetének és fürdővárosi központú választókerületi szervezetének elnöke lapunknak elmondta: a gyulai Kossuth-kört nyolc alapító tag hozta létre. Hozzátette: Békés megye 3-as számú választókerületének mind a húsz településén elindítanák a mozgalmat.

Csóka-Szűcs János, a helyi Kossuth-kör elnöke érdeklődésünkre közölte: több ellenzéki párttal is tárgyalnak az összefogásról. „Úgy néz ki, hogy körvonalazódik az összpárti összefogás” – tette hozzá a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom gyulai hálózatának vezetője. Mint megtudtuk, Csóka-Szűcs János 1994 és 98 között a Fidesz színeiben politizált, és éveken keresztül volt a párt helyi elnöke.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)