Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az esélyesek terhével

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2018. június 03. 18:00
Az esélyesek terhével
Egy BL-győzelem margójára

BIMBÓ LAJOS

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az elmúlt hétvégén az egész világ tátott szájjal figyelte, ahogy a Real Madrid harmadjára ült fel a világ labdarúgásának trónjára. A világ fociéletének európai koncentrációja miatt, az öreg kontinens legnagyobb európai kupasorozatának győztese a glóbusz legerősebb együttesének mondhatja magát.

A spanyolok teljesítményén túl mutat az a tény, hogy a nagy sztárok hatalmas nyomás alatt álltak. Ezer és ezer szempár követte végig minden nagyágyú mozdulatát, akik az esélyesség terhét is cipelték magukkal. Ezzel biztos megbántom a Liverpool fanatikusait, de azzal mindenki tisztában volt, hogy ezt a döntőt a blancóknak kellett elveszíteniük.

Visszaemlékezve sok-sok ideje tartó versenysportolói életutamra, mindig is utáltam az esélyesként való pályára lépést. Ez már kézilabdás koromban kezdődött, amikor Kádas Laci bácsi által épített serdülőcsapat szó szerint végigverte az országot. A mesternek szokása volt, hogy időnként „agyonverős” felkészülési mérkőzéseket szervezett, ahol egy dolgunk volt, kitombolni magunkat, és a lehető legtöbb góllal verni az aktuális ellenfelet. Számomra azonban, aki a kapusok soha meg nem értett állatfajába tartozott, ezek mindig kínkeserves derbik voltak. Amíg az átlövők és a szélsők kilyuggatták az ellenfél hálóját, addig én folyamatosan „parában” voltam, hiszen minden bekapott gól cikis volt.

Lehet, hogy emiatt is van, hogy nem szeretem a lefutott mérkőzéseket, a könnyű derbiket. Életem legnagyobb csatájába is úgy mentem, hogy nem én voltam az esélyes. Mindenki azt taglalta, hogy miért pont én megyek ringbe a GBF kisvilágbajnoki címéért. Imádtam a suttogást, a homlokráncolást és a tétet, valószínűleg ezért tudtam robbantani a mérkőzésen. Repített előre az esélytelenek gondtalansága. Ám ennek most vége. Júniusban az esélyesek terhével érkezem vissza a kötélnégyszögbe.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)