Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 7 cukros kávémról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosPUBLICISZTIKA • 2016. október 09. 18:00
7 cukros kávémról
Vannak, akik nem jó helyen vannak
____Eredeti-bimbo_lajos.JPG

BIMBÓ LAJOS

Fotó: Gyulai Hírlap 

Feltehetően túl boldog ember vagyok. Imádom a családomat és imádom a munkáimat! Szeretek edző lenni, és megtanítani mindenkit erre a gyönyörű sportra. Szeretek sportriporter lenni, és része lenni ennek a gyönyörű forgatagnak. Nekem Martin Luther King szavai csengenek a fülembe minden nehéz percben.

„Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját.”

Néha azonban elgondolkozom azon, hogy én választottam jól vagy mások rosszul? Például a felszolgáló, aki azt mondja a hátam mögött, hogy nem vagyok normális, hogy hét cukorral iszom a kávémat. A testnevelő pedagógus, aki a 12–13 éves lányoknak azt mondja, hogy legyetek hajlékonyak, mint a ribancok. Az óvónő, akit irritál egy kisgyermek állandó sírása. Vagy a fiatal hölgy, aki a szemével öl, amikor bemegyek hozzá vásárolni. Vannak, akik nem jó helyen vannak, akik nem felelnek meg a munkahely kívánalmainak, és ezzel elrontják mások jókedvét vagy napját. Akikre ránézel, és soha nem akarsz náluk vásárolni vagy ott inni a kávédat.

Van egy lelkileg eléggé instabil, volt idegenlégiós barátom, akit egy közös pizzázásunk alkalmával annyira felbosszantott az eladólány flegmasága, hogy azt kiabálta: Nem szeretsz itt dolgozni??? Akkor mééér vagy itt???

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)