Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyógygombák rendkívüli hatása (2. rész)

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szántóné Borbély Angéla Éva • MAGAZIN • 2024. július 21. 16:52
A gyógygombák rendkívüli hatása (2. rész)
Szántóné Borbély Angéla Éva természetgyógyász írása

A laskagomba ízvilága és fűszerező értéke világszerte ismert. Igazi vitaminbomba, hiszen 10 dkg friss laskagomba tartalmazza egy felnőtt ember napi B2-vitamin-igényének 40%-át, B1-vitamin-igényének 17-20%-át, B5-vitamin-igényének 23%-át, valamint folsavigényének 25%-át.

Ásványi anyagokban is gazdag, tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, rezet, cinket, szelént, jódot, A-, K- és D-vitamint is.

Magas fehérjetartalma miatt igazi szuperétel, ráadásul a gombafehérje könnyebben emészthető, mint a húsfélékben található fehérjék.

Olyan fontos anyagokat tartalmaz, hogy a cukorbetegek, köszvényben szenvedők, fogyókúrázók és a magas vérnyomással élők beépíthetik a diétájukba.

Csökkenti a koleszterint és egyes daganatok növekedési sebességét. Magas rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét is.

Gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatású, javítja az anyagcserét, regenerálja a sejteket. Kifejezetten ajánlják szív- és érrendszeri betegséggel élőknek.

Ízületi problémákat is orvosol, illetve segíti az izmok ellazulását végtagmerevség és lumbágó esetén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)