A laskagomba ízvilága és fűszerező értéke világszerte ismert. Igazi vitaminbomba, hiszen 10 dkg friss laskagomba tartalmazza egy felnőtt ember napi B2-vitamin-igényének 40%-át, B1-vitamin-igényének 17-20%-át, B5-vitamin-igényének 23%-át, valamint folsavigényének 25%-át.
Ásványi anyagokban is gazdag, tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, rezet, cinket, szelént, jódot, A-, K- és D-vitamint is.
Magas fehérjetartalma miatt igazi szuperétel, ráadásul a gombafehérje könnyebben emészthető, mint a húsfélékben található fehérjék.
Olyan fontos anyagokat tartalmaz, hogy a cukorbetegek, köszvényben szenvedők, fogyókúrázók és a magas vérnyomással élők beépíthetik a diétájukba.
Csökkenti a koleszterint és egyes daganatok növekedési sebességét. Magas rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét is.
Gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatású, javítja az anyagcserét, regenerálja a sejteket. Kifejezetten ajánlják szív- és érrendszeri betegséggel élőknek.
Ízületi problémákat is orvosol, illetve segíti az izmok ellazulását végtagmerevség és lumbágó esetén.