Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazugság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2022. február 06. 18:00
Hazugság
Gábor nem közös

Mocsár-Pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Hogy mi az április 3-ai választás legnagyobb hazugsága? Ez a mondat, amelyet az egyik gyulai országgyűlési képviselőjelölt ír magáról: „Leel-Őssy Gábor az ellenzék közös jelöltje”. Ez nem igaz.

A Nemzeti Választási Bizottság eddig 34 jelölő szervezetet vett nyilvántartásba. Ebből vegyük ki a két kormánypártot, tehát a maradék 32 szervezetnek kellene támogatnia azt az embert, aki leírhatná magáról, hogy ő az ellenzék közös jelöltje. Ilyen országgyűlési képviselőjelölt nemhogy Gyulán, de az egész országban sincs. Nyilván nem marad minden jelölő szervezet talpon az ajánlóívek gyűjtése során és után, de azért nem leszünk szűkében a választáson elinduló pártoknak. 

Leel-Őssy Gábor kijelentése azért sem fedi a valóságot, mert három ellenzéki jelölt neve és pártja hónapok óta ismert Gyulán. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Vidó Attila. Pomuczné Nagy Ildikó, az Új Világ Néppárt politikusa független jelöltként indul el. A Kétfarkú Kutya Párt gyulai jelöltje Molnár Lajos Csanád. Biztosan lesz jelöltje Gyulán a Gattyán-féle Megoldás Mozgalomnak, a Baloldali Szövetségként összeállt Munkáspártnak és ISZOMM-nak. Az sem elképzelhetetlen, hogy Varga-Damm Andrea Reformerek pártja is talál jelöltet magának Gyulán.

Leel-Őssyt a DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd támogatja. Az előválasztáson a támogatók között még ott szerepelt az Új Világ Néppárt és a Magyar Liberális Párt. Ezek időközben elpárologtak Leel-Őssy neve alól, de ettől függetlenül is hamis azon állítása, hogy ő lenne Gyulán az ellenzék közös jelöltje.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)