Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lejátszották

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. október 10. 18:00
Lejátszották
Előválasztás után

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Gyulán győzött a DK. A Demokratikus Koalíció jelöltje ügyes kampányhajrával verte el a Momentum országgyűlési képviselőjelölt-jelöltjét. Hogy ez mire lesz elegendő a Fidesz ellen 2022-ben, az majd akkor kiderül. Az viszont kijelenthető, hogy Gyulán nem volt színjáték az ellenzéki előválasztás.

Pedig e sorok írója is úgy gondolta, hogy színlelt előválasztási játékba kezdett az összefogott ellenzék, a játéknak pedig egyetlen győztese lehet Gyulán, ez pedig a Momentum. Leginkább az utalt erre, ahogy a kampányidőszak egy jelentős részében a DK jelöltjét a hangos kampány helyett leginkább a néma csönd övezte. A kampány félidejében valami történhetett: Leel-Őssy Gábor egyszer csak felvette a kesztyűt. Valaki mégiscsak meg tudta győzni Gyurcsány Ferencet arról, hogy ne mondjanak le Gyuláról? Erre enged következtetni Leel-Őssy Gábornak az a félmondata, amit a Gyulai Közéleti Társalgóban adott interjújában ejtett el: „ne engedjék el a kezünket, van reális esély”. Ott fejtegette azt is, hogy a Jobbik–Momentum–MMM-összefogás matematikailag erősebb volt a DK–MSZP–Párbeszéd–Liberálisok-összefogásnál a gyulai választókerületben.

Leel-Őssy Gábor személye garancia egy sokkal békésebb országgyűlési választási kampányra. A Momentum vezette másik ellenzéki tömörülés nemcsak rossz jelöltet választott magának, hanem rossz utat is az ellenzéki hatalomátvételhez. Megnyugtató, hogy a baloldali érzelmű gyulaiak nem a békétlenséget szító hangadókat, nem a gyűlöletkampányt támogatták, hanem azt a jelöltet, aki a programjáról akart és tudott beszélni. Az már egy másik kérdés, hogy a győztes tud-e együtt dolgozni az egyesült ellenzék momentumos táborával Gyulán.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)