Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Astrás, még

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. április 18. 18:00
Astrás, még
Várom a másodikat

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Beoltottak. Nem kerültem sokba az államnak, a Magyarországon elérhető oltások közül a legolcsóbbat kaptam. „Astrás” lettem. Az AstraZeneca-vakcina adagjának ára 1500 forint. A Sinopharm és a Pfizer-BioNTech vakcinája lett volna még elérhető néhány nap csúszással, de a „behívóm” az „astrára” szólt, nem válogattam, nem akartam megbolygatni az oltási rendet.

Az AstraZeneca mára mumus lett. Igaz, nem a gyerekeket, hanem a felnőtteket ijesztgetik vele. A legolcsóbb, a legoptimálisabb körülmények között oltható vakcina célkeresztbe került, több országban már nem merik használni. A Janssen-vakcina épp hogy „átlépte” az EU és hazánk határát, Amerikában felfüggesztették vele az oltást.

Semmi összeesküvés-elmélet nincs a fejemben, de lassan az lesz, hogy van az egyetlen tökéletes vakcina ezen a bolygón, amit Pfizer-BioNTech-nek hívnak, és van a problémás többi.

Ezt meg nem én mondom, hanem Jakab Ferenc virológus, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője, hogy „az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos híráramlás sokkal inkább egy gyógyszer- és vakcinafejlesztő cégek között kialakult kisebb háború eredménye, nem pedig bármilyen vérrögképződési probléma”.

Várom a második AstraZeneca-adagomat. Elnézve a vakcinák körüli történéseket, a naponként változó, egymásnak ellentmondó híreket, nem biztos, hogy meg is kapom azt. Néhány országban már csak bizonyos korosztálynak adják be az „astrát”, illetve azon tanakodnak a szakemberek, hogy mivel oltsák be azokat, akik már felvették az AstraZeneca első adagját. Nincs kétségem afelől, hogy a Pfizer-BioNTech lesz a befutó.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)