Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Diaboló Alapítvány javaslatai is bekerültek a cukorbeteg gyerekeket segítő intézkedéscsomagba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. március 01. 13:30
A Diaboló Alapítvány javaslatai is bekerültek a cukorbeteg gyerekeket segítő intézkedéscsomagba
Mozgalmas évet zárt a szervezet

Mozgalmas évet zárt a diabéteszes gyermekeket segítő szervezet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hétmillió forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly a gyulai Diaboló Alapítvány Hétpettyes gondoskodás elnevezésű projektjét. Kosznáné Pule Ilona kuratóriumi elnök felidézte: a pályázat keretében létrehozták a Diaboló Szülői Kötelék mentorhálózatot, amellyel a megye hét körzetében biztosítanak azonnali segítséget, támogatást a diabéteszes gyermeket nevelő családoknak.

Emellett tavaly is átadták az iskolások megsegítésére évekkel ezelőtt létrehozott támogatásokat, „Diaboló-becsengetőt” és a „Diaboló-tarisznyát”, karácsony előtt pedig közel kétszáz családhoz juttattak el higiénés és diabetikus termékekből álló csomagot.

– Az egyik legrégebbi kezdeményezésünk a „pikk-pakk csomag”, amit a friss diabéteszesek kapnak. Ebben digitális mérleg, hűtőtáska, számológép, tájékoztató kiadványok és egyéb szükséges apróságok vannak – ismertette az elnök.

Elmondta, a „Diaboló-fészkelő” is elindult, amivel a diabéteszes fiatalok életkezdését, a fészekrakást igyekszenek segíteni.

– A koronavírus-járvány miatt a diabéteszkongresszusunk elmaradt, helyette egy szimpóziumot tartottunk Gyulán. Ezen aktuális, vírushelyzettel kapcsolatos kérdésekről volt szó, és ajándékkal is megleptük a résztvevőket – fejtette ki. 

Kiemelte: az elmúlt időszakban az alapítvány honlapját is sikerült felújítani a támogatásól, és különszáma jelent meg a Diaboló Hírmondónak.

Hangsúlyozta: szeptembertől az oktatási intézményekben új módon látják majd el a diabéteszes gyerekeket.

– A mi javaslatainknak egy része is bekerül abba az intézkedéscsomagba, amelyhez az információkat öt alapítványtól gyűjtötték össze a döntéshozók. Az egyik legfontosabb ezek közül az, hogy legyen legalább egy szakképzett személy az óvodákban és az iskolákban, aki pontosan tudja, hogyan kell ellátni a diabéteszes gyerekeket tanítás közben és osztálykiránduláson.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)