Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyermekdiabétesz aktualitásairól tartott szimpóziumot a Diaboló Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. október 10. 13:00
A gyermekdiabétesz aktualitásairól tartott szimpóziumot a Diaboló Alapítvány
Az előadások során külön hangsúlyt fektettek a koronavírus-járványra

Kosznáné dr. Pule Ilona

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A gyermekdiabétesz aktualitásai, különös tekintettel a Covid-járványra címmel rendezett szimpóziumot a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért október 10-én.

Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány elnöke kiemelte: a jelenlegi helyzetben sem szeretnék magukra hagyni a családokat, ezért pályázatot nyújtottak be az Emberi Erőforrások Minisztériumához, az elnyert támogatásból pedig megalkották Hétpettyes gondoskodás elnevezésű programot, ennek részeként szervezték meg a szimpóziumot is.

Mint mondta, ezen a hétvégén rendezték volna meg az Országos Gyermekdiabétesz Konferenciát, amely a járványügyi helyzet miatt nem valósulhatott volna meg, ezért szűkebb körben tartanak tanácskozást.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hangsúlyozta: a kisebb cukorbeteg gyermekeknek különösen fontos, hogy mellettük legyen a szülő, de jelenleg ők nem mehetnek be az oktatási intézményekbe, nem mindig tudják megoldani a megfelelő étel bevitelét, illetve fontos a mozgás is, amelyet szintén nem tudnak minden esetben megoldani.

Hozzátette, hogy a támogatás részeként ötven családnak adnak át egy higiénés termékekből összeállított csomagot, ezzel is segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

A megjelenteket Kosznáné dr. Pule Ilona köszöntötte, majd következtek az előadások: dr. H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus a cukorbetegség és a mozgás kapcsolatáról beszélt, dr. Kovács Bernadett gyermekinfektológus a fertőző betegségekről tartott előadást, dr. Viberál Zsuzsanna gyermekkardiológus a fertőző betegségek kardiológiai szövődményeiről értekezett, Rauscher Edina klinikai szakpszichológus arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy hogyan lehetnek élhetők a hétköznapok a válságos időkben, Ujj Nóra és Martiné Patkás Erika tanácsadók pedig a mentális egészségről adtak elő.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)