Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A cukorbeteg diákok iskolakezdését segítették

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 08. 13:00
A cukorbeteg diákok iskolakezdését segítették
A Diaboló Alapítványtól több mint húsz család kapott támogatást

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Több mint húsz Békés megyei cukorbeteg gyermek, illetve fiatal iskolakezdéséhez nyújtott segítséget idén a Diaboló Alapítvány, a diákok szeptember 6-án a gyulai tagkórházban vehették át a támogatást.

H. Nagy Katalin, a Békés Megyei Központi Kórház gyermekdiabétesz-gondozójának vezetője lapunknak elmondta: a felsőfokú tanulmányokat kezdőknek szánt ötvenezer forintos támogatást, a „Diaboló-tarisznyát” hárman kapták meg.

Hozzátette: a támogatottak körét idén kibővítették, így további húsz családnak segítettek nagyobb összeggel. A „Diaboló-becsengetőben” olyan diákok részesülhettek, akik sokgyermekes családban élnek, illetve most kezdik meg az általános iskolát vagy a gimnáziumot.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint ismertette, a családokat a Diaboló Alapítvány a tavaszi jótékonysági estjén befolyt összegből és az év közben érkező támogatásokból segítette.

Érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy a Békés Megyei Központi Kórház gyermekdiabétesz-gondozójának jelenleg száznyolcvan ellátottja van.

Kosznáné Pule Ilona, a megye cukorbeteg gyermekeit támogató alapítvány elnöke az átadón kiemelte: a „Diaboló-tarisznya” országosan egyedülálló kezdeményezésnek számít.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)