Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Este nyolc után 10 perccel...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2021. január 17. 18:00
Este nyolc után 10 perccel...
Ki fogja meg az első balekot?

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Törvénytisztelő állampolgár vagyok. Tudom, kijárási tilalom van. Tudom, súlyos tízezresekbe kerül, ha hibázom.

Kedden nem sikerült este 8 óráig befejezni a lapzártát. Tényleg az első ilyen alkalom volt, eddig minden héten hoztuk a szintidőt. Mindig meg is veregettem a kollégák vállát ezért, hiszen fontos a példamutatás. Ez alkalommal is majdnem sikerült, este hét körül még úgy látszott, hogy meglesz, a korrektor és a szerkesztő is jó formában volt, ahogyan a többi kolléga is, de az utolsó pillanatokban, a szerver fagyása miatt, másodpercekkel lecsúsztunk róla: az utolsó oldalak nyolc előtt néhány perccel kerültek át a nyomda szerverére. A szerkesztőség riasztója pontban nyolckor lett aktiválva.

Engem nyolc után néhány perccel kapcsoltak le a rendőrök a Semmelweis utcában, mivel kijárási tilalom van. Nyomatékosítom, hogy néhány perccel nyolc után. A bejelentett lakcímemtől egy utcára, időben mérve 1 percre se az otthonomtól...

Úgy látom, hogy még mi ezen az oldalon abból űzünk sportot, hogy este nyolc előtt hazaérjünk, addig a másik oldalon meg abból, hogy ki fogja meg 20.01-kor az első balekot, aki „kint felejtette” magát a setét gyulai utcán.

Tisztelt uraim, akik odaát űzik a sportot, legyenek szívesek, adjanak nekünk félórányi előnyt, higgyék el, a legtöbb polgár nem rebellis szándékkal tartózkodik – az egyéb időben is síri csöndes – téli gyulai utcán 20.00 és 20.30 között, hanem megfáradtan igyekszik haza a munkából.

Köszönjük szépen!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)