Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legalja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2020. március 25. 11:15
A legalja
A politikacsinálás legújabb példája

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Sajátos módját választották a járvány elleni küzdelemnek az önkéntesek. Ezt a címet adta B. T. gyulai újságíró a Magyar Narancs Kis-Magyarország rovatban megjelent írásának tegnap.

Ma frissítést pöckölt a végére, valami ilyet: „több olvasónk érdeklődött, hogy az O1G-vel ellátott, valamint a Békés megyei önkéntesek által készített sima szájmaszk kisipari gyártása Gyulán történik-e? Ezt az értesülést határozottan cáfolni tudjuk. Egy másik Békés megyei településen készítik ezeket, de további részleteket nem árulhatunk el.”

B. T., aki újságíróból lett balos politikus, majd bukott politikusból megint balos újságíró, hitelesség dolgában soha nem állt a helyzet magaslatán. B. T. csúsztat. Határozottan cáfolni tudjuk állítását. Ahogyan ezt több közösségi fórumon már meg is tették helyettünk. Bár azt tegyük hozzá, arról nincs információnk, hogy a gyártás ténylegesen hol történik, de a „reklámfotón” biztosan egy gyulai aktivista látható.

Legalja témaválasztás volt, B. T.! Nyilván karakterre fizetik a balos újságírót, akinek előre megfontolt szándékkal újra sikerült szülővárosáról „szenzációs” hírt közölnie.

A gyulai ellenzéki politizálás legalja az is, ahogy a maszk mögé bújó momentumos helyi aktivista nő kigúnyolja azokat az embereket, akik jó szándékkal igyekeznek segíteni másokon azzal, hogy maszkokat készítenek. Ennek az aktivistának a férje a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjelöltje volt Gyulán. Olyan lejárató kampányt, amit ők folytattak Galbács Mihállyal és az értelmi szerző Csóka-Szűcs Jánossal közösen, még nem látott ez a város. Galbácsból és Csóka-Szűcsből azóta vádlott lett. Rágalmazásaikért a bíróság előtt kell felelniük. A politikai brancsból egyedül Galbács csúszott be listáról a gyulai képviselő-testületbe.

Ezek az emberek, akik semmilyen közösségi támogatást nem élveznek Gyulán, a mostanihoz hasonló közösségi megnyilvánulásaikkal próbálják meg felhívni magukra a figyelmet. Elv- és harcostársuk, B. T. pedig ott segíti ezeket az akciókat, ahol csak tudja.

Szánalmas és gyomorforgató, ha valakik a hatalomra éhezve már ott tartanak, hogy ebből a helyzetből, ami minket sújt, megpróbálnak politikai tőkét kovácsolni. Úgy vélem, ez sem lesz sikeres, a helyi közösségi oldalakon már sokan bojkottot hirdettek a maszk mögött megbújó aktivista és „kocapolitikus” férje ellen, az általuk forgalmazott édes, ragadós cseppek forgalma minden bizonnyal visszaesik majd Gyulán.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)