Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai festők a festői Balatonon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2018. augusztus 29. 15:00
Gyulai festők a festői Balatonon
Balatonfüreden alkotott a gyulai József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotótábor Egyesület

Egyhetes festőtáborban vett részt a gyulai József Dezső Alkotókör Balatonfüreden. Az augusztus 13. és 19. között megrendezett alkotótáborban tucatnyi amatőr festő élhette ki alkotóvágyát, és gyakorolhatta az ecsetkezelést. A csodálatos helyszín pedig számtalan témával szolgált az alföldi csapatnak. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

A József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotótábor Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert támogatást a balatoni útra. Az Alföldiek a nagy tó partján elnevezésű festőtáborban minden adott volt az alkotómunkához: az amatőr képzőművészek lelkesedése csakúgy, mint a festői helyszínek. Minden napra jutott vászonra vethető látvány: míg egyik nap a közeli Koloska-völgy zöld miliője, másik nap a Füredhez csatolt ősi település, Balatonarács ódon épületei jelentettek kihívást a társaságnak, és természetesen a magyar tenger azúrtól a türkizig terjedő kéksége sem maradhatott le a képekről. Béres Ildikó, Bíró Katalin, Hortobágyi Mártonné Benkő Jolán, Marosán Rózsa, Ócsai Z. László, Oláh Szabolcs, Papp Mária, Séllei-Andruska Anna, Sütő Jánosné, Szabó Anna, Tóthné Bús Anikó, Ungváriné Spiegel Julianna művészi vágyát még a tűző kánikula sem csökkenthette, legfeljebb a strandon folytatódott a képalkotás. És ha már Füreden jártak az alföldiek, látogatást tettek a Vaszary Galériában és a Jókai Mór Emlékházban is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Hírlapnak Séllei-Andruska Anna vizuális és környezetkultúra-tanár, az alkotókör művészeti vezetője elmondta: a festőtábor arra is alkalmas volt, hogy a részt vevő festők a számukra kevésbé megszokott tájakon gyakorolják a különböző technikákat, és fejlesszék művészi látásmódjukat, ugyanakkor a szűk hét történései össze is kovácsolták a csapatot.

– A József Dezső Amatőr Szakkör és Alkotótábor Egyesület a közeljövőben a festőtáborban készült képeket tárlat keretében bemutatja a gyulaiaknak. Természetesen az alkotómunkánk ezzel nem fejeződött be, körünk heti rendszerességgel jár össze festeni. További terveink között szerepel egy diákcsoport szervezése, amelyre szeretettel várjuk az alkotni vágyó felsős és középiskolás korú gyermekek jelentkezését. Ezenkívül olyan felnőtteket is szívesen látunk, akik szeretnének alkotni vagy egy jó hangulatú csapatban ismerkednének meg a képzőművészet ezen ágával – invitálja az érdeklődőket Séllei-Andruska Anna. Érdeklődni a +36-70/252-7237-es telefonszámon lehet.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)