Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is bemutatták a családi életre nevelési programot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2017. március 17. 13:30
Gyulán is bemutatták a családi életre nevelési programot
A rendezvényen az önismeret, a konfliktuskezelés és a szexualitás is téma volt
____Eredeti-P1150481.JPG

Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes tartott előadást a szakembereknek

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és az Egyensúly AE Egyesület szervezésben tartottak módszertani bemutatót március 16-án.

A gyulai Civil Házban rendezett napon pedagógusoknak és szakembereknek nyújtottak bepillantást a Kecskemét–Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület által kidolgozott és irányított módszertanba. 

A bemutatót tartó egyesület elsősorban a diákok családi életre való felkészülését segíti, erre dolgozták ki a módszertani programot. A módszertani bemutatók első állomásán Alt Norbert tartott köszöntőt. Gyula város alpolgármestere többek között kifejtette, hogy nagyon hasznosnak tartja az ilyen kezdeményezéseket, mert nagyon kevés civil szerveződésű program hívja fel ilyen szinten a család központi szerepére a figyelmet. Az alpolgármester aláhúzta, hogy Gyula városának fontos, hogy az itt élő családok hogyan élik meg mindennapjaikat.  

– Azért is fontos ez a kezdeményezés, mert a gyermekek kérdéseire, ha tudunk, válaszolni kell, és jó, ha vannak válaszaink.

A nap további részében Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes, a Boldogabb családokért elnevezésű családi életre nevelési program szakmai felelőse tartott szakmai bemutatót az egybegyűlteknek munkatársai segítségével. A szakmai előadásokon bepillanthattak a megjelentek a családi életre nevelés témaköreibe és az MFM-projekt Ciklus show-jába. A fiatalokkal dolgozó szakemberek olyan témaköröket jártak körbe a rendezvényen, mint az önismeret, a konfliktuskezelés vagy a szexualitás. A fiatalokat interaktív módon, gondolkodtatva nevelő programra a helyszínen is lehetett jelentkezni. 

GYULAI HÍRLAP • 2017. március 17. 13:20
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)