Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Várhatóan még az idén új belső tereket és kertet kap a gyulai Civil Ház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. március 21. 11:30
Várhatóan még az idén új belső tereket és kertet kap a gyulai Civil Ház
A civil közösségek korszerűbb épületben találkozhatnak a jövőben

Még ebben az évben megújul a gyulai Civil Ház épülete és udvara – erről tartott sajtótájékoztatót Alt Norbert alpolgármester, Juhász József, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének FEB-elnöke és Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke. A március 21-i eseményen kiderült: várhatóan őszre el is készülnek az Esze Tamás utcai épület felújítási munkálataival.

sajtótájékoztatót tartottak a gyulai Civil Házban

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az eseményen Alt Norbert alpolgármester elmondta: a gyulai önkormányzat korábban pályázati támogatást nyert a városban működő, meglévő közösségi terek felújítására, új közösségi terek kialakítására és közösségi célokat szolgáló rendezvények megtartására.
 
– A pályázat első részében kilenc olyan közösségi színtér fog megújulni, vagy újonnan felépülni, melyek Gyula város civil szervezeteit hivatottak szolgálni – ismertette a városvezető, aki hozzátette, hogy a kiválasztott épületek egyike a gyulai Esze Tamás utcai civil székház is, mely jelenleg is több helyi civil szervezet székhelyeként funkcionál.
 
Juhász József kiemelte, hogy az országos elnökség méltányolja a gyulaiak aktivitását a helyi civilek érdekében.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Kiss József a jövőben megvalósuló felújítás részleteit ismertette, amiről kiderült, hogy lehetőség szerint a nyár végéig szeretnék befejezni az összes ahhoz kapcsolódó munkát. 
 
– Az épület padlózata teljes egészében újraburkolásra kerül, emellett a legfontosabb festési és mázolási munkák is megtörténnek. Ezen kívül a funkcionális megújulás is tervben van: az  épület a jövőben nagyobb események megrendezésére is alkalmas lesz. Új vizesblokkokat terveztünk, új konyhasarok kerül kialakításra, a nagyteremben pedig beépített projektort és ahhoz kapcsolódó hangosítást használhatnak majd a helyi civil közösségek a rendezvényeinken – ismertette Kiss József hozzátéve, hogy a nyílászárókat, és az udvar egy részét is felújítják a projekt részeként. 
 
A Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének elnöke kiemelte: nettóban mintegy 12 millió 710 ezer forintot költenek majd a gyulai civilek épületére, amiből tízmillió forint a pályázati támogatás.
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)