Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Brumár Mihályra emlékeztek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 27. 17:35
Brumár Mihályra emlékeztek
A kerékpársport gyulai ikonja most lenne nyolcvanéves

Brumár Mihályra emlékeztek családtagjai és barátai április 25-én a gyulai Civil Házban. A gyulai kerékpársport ikonjának életét és eredményeit beszélgetéssel és filmvetítéssel elevenítették fel születésnapján.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Brumár Beatrix ötletgazda elmondta, saját ötlete alapján kezdett hozzá a megemlékezés megszervezéséhez, hogy édesapja eredményei és munkássága nem merüljön feledésbe.

– Édesapám a gyulai sportélet meghatározó alakja, személyisége volt, ezért gondoltam arra, hogy eredményeiről és munkásságáról meg kell, hogy emlékezzünk. Nem szeretném, hogy feledésbe merüljön az emléke, hiszen a sport mellett emberként is kiemelkedőt alkotott. A mai gyulai kerékpárszerelők nagy része az ő keze alatt ért szakemberré.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megemlékezésen Brumár Beatrix beszélt édesapjáról, majd egy kisfilm levetítésével elevenítették fel a „kónuszkirályként” emlegetett Brumár Mihály sportéletét.

Brumár Mihály tizenöt évesen pattant először versenykerékpárja nyergébe, a gyulai egyesületnek 1960-ig volt tagja. Rengeteg versenyt nyert, ahogy mondják, verhetetlen volt akkoriban. Egy évre Szegedre igazolt, ám a sorkatonaság miatt félbe kellett hagynia karrierjét. A kerékpár mindig is része volt életének, így 1977-től ismét versenybe állt, és egészen 2015-ben bekövetkezett haláláig a nyeregben ült. Ahogy azt lánya mondta róla, úgy halt meg, ahogy szeretett volna, az országúton, szeretett kerékpárjával.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szervezők a gyulai kerékpársport ikonikus alakjára egy utánpótlás-kerékpárversennyel is emlékezni szeretnének, amelyet szeptember 29-én tartanak a gyulavári kastélynál.

– A versenyen a 6–19 éves korosztály indulhat, de lesz családi váltó is, hiszen azt szeretnénk, ha ez egy örömünnep lenne mindenki számára. Köszönöm a sok segítséget Kiss Józsefnek a helyszín biztosításáért, Schlett Győzőnek, édesapám egykori tanítványának a szervezésben nyújtott segítségéért és a nagyvonalú támogatásáért, Varga Zoltán műsorvezetőnek a részletes visszaemlékezéséért, Hurguly-Szabó Györgynek az édesapámról készített élethű és kreatív alkotásáért és a Bokréta virágboltnak a díszes dekorációért – zárta a beszélgetést Brumár Beatrix.

GYULAI HÍRLAP • 2019. április 27. 17:11
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)