Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan öregedjünk okosan?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. november 15. 17:45
Hogyan öregedjünk okosan?
Dr. Hack Erzsébet tartott előadást a helyi nyugdíjasoknak a Gyulai Civil Házban
____Eredeti-alap.jpg

Dr. Hack Erzsébet az időskorról tartott előadást a Gyulai Civil Házban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Öregedjünk okosan! címmel tartottak előadást november 15-én a Gyulai Civil Házban. Az esemény szervezői a programot a gyulai Egészséghét keretében rendezték meg, és arra főként a helyi nyugdíjasokat várták.

Az előadást ezalkalommal dr. Hack Erzsébet tartotta, akitől megtudtuk: ő maga fiatalok számára is ajánlja gondolatait, ahogy azok számára is hasznos információkkal készült, akik idős emberekkel élnek, hiszen mindannyiuknak fontos tanácsokat igyekszik összefoglalni a rendelkezésre álló percekben. 

– Már nyugdíjas vagyok, de a meglévő tudásomat szeretném arra fordítani, hogy az idősek életminősége javulhasson. Többször tartottam már hasonló előadást, melyek témái az időskori betegségek és azok megelőzése, nem gyógyszeres kezelése voltak. Főként arról beszélek majd, mik azok az apró, kis momentumok, amivel meghosszabbíthatjuk az életet – emelte ki dr. Hack Erzsébet

A nap főszereplőjének gondolataiból kiderült, milyen az igazán jó időskori táplálkozás, melyek a nap jótékony hatásai, ahogy az is, hogy a szépkorúak számára kifejezetten fontos a rendszeres séta, a mozgás, a tiszta víz és a különböző magvak fogyasztása.

Dr. Hack Erzsébet mindezeken túl azt tanácsolta: minden ember igyekezzen megérteni a betegségének lelki okait, így közelebb kerülnek a gyógyuláshoz. Hangsúlyozta, hogy amennyit csak lehet, járjanak közösségbe, foglalkozzanak saját sorsukkal, környezetükkel, de sohasem úgy, hogy átveszik egymás gondját és baját, hanem amennyire lehet, segítve az ismerősöket.

A doktornő azt is hozzátette: a beszélgetés, az olvasás, a filmvetítéseken való részvétel mind olyan elfoglaltságok, amelyek a demenciával is felveszik a harcot. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy mindez az egyén érdeke, nem társadalmi feladat, hanem olyan fontos életmódbeli hozzáállás, amit mindenkinek saját magának kell felismerni. 

Az Egészséghét további programjairól itt olvashat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)