Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Volent Katinak nyílt tárlata a gyulai Civil Házban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2019. április 25. 11:00
Volent Katinak nyílt tárlata a gyulai Civil Házban
A kiállítást a Művészetek délutánja elnevezésű programon mutatták be az érdeklődőknek

Volent Kati a kiállítás megnyitóján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Művészetek délutánja címmel szervezett kulturális találkozót április 24-én a Békésgyula Társaság. A gyulai Civil házban megrendezett esemény Volent Kati grafikus kiállításának megnyitójával indult.

Volent Katiról a helyszínen megtudtuk, hogy tősgyökeres gyulai alkotó, aki a városban született, és eleinte tanulmányait is itt végezte, majd később Koszta Rozália gyulai festőművész tanítványa lett. Lapunknak elmondta: jelenleg az alkotás mellett oktatja is a művészetet, és portrékat is a rajzol, ha arra kérik fel.

– Most kilenc képet hoztam el, pasztellkrétával készült alkotásokat, amelyeket Mártély környékén készítettem – mondta el az alkotó, hozzátéve, hogy hálás a lehetőségért Békésgyula Társaságnak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A programot Szigeti Zoltán, a Békésgyula Társaság alapítója nyitotta meg. Kiemelte: 10 éve, amikor közösségüket megalakították, úgy tervezték, hogy mindenképpen teret adnak a kulturális programoknak, ennek a célkitűzésnek egyik állomása a szerda délutánra tervezett esemény is. 
 
A megnyitó után a program Rácz Gábor irodalmi előadásával folytatódott, amelyben Ady Endrére emlékezett. A folytatásban Kanka Andor tekintett vissza Simonyi Imre életére és közös pillanataikra, majd Vitray Tamás riportfilmjének vetítése következett Simonyi Imréről. Az esemény a résztvevők kedvenc verseinek előadásával zárult.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)