Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Memória Café - Gyulai klubfoglalkozások a szellemi hanyatlással élőkért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. szeptember 17. 09:00
Memória Café - Gyulai klubfoglalkozások a szellemi hanyatlással élőkért
Az első találkozót szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor a Civil Házban rendezik meg
Magyarországon hetedikként Gyula város is csatlakozik a Memória Café elnevezésű programhoz, amely lehetőséget ad a szellemi hanyatlással élő betegek, családtagjaik és gondozóik számára, hogy megoszthassák tapasztalataikat, információt cseréljenek, kapcsolatokat építhessenek. A hozzátartozói fórum nyitott minden olyan érdeklődő számára, aki többet szeretne tudni az időskori szellemi hanyatlás korai felismeréséről, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.
____Eredeti-civil_haz.JPG

a civil ház gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Hírlapnak Bagyinszki Zoltánné szervező, idősügyi szakértő elmondta, a program résztvevői egy csésze kávé vagy tea mellett beszélgethetnek, kérdéseket tehetnek fel szakembereknek, és az sem elhanyagolható szempont, hogy legalább erre a mintegy másfél-két órára a hozzátartozó is kicsit megpihenhet.

Minden hónap 3. hétfőjén lesznek a klubszerű foglalkozások, a szervezők már egy egyéves programtervet állítottak össze. Az első találkozót szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor a Civil Házban (Gyula, Esze Tamás u. 2.) rendezik meg.

A programon köszöntőt mond dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, a megnyitón gitáron közreműködik Csüllög Ferenc pedagógus. A bevezető előadásban dr. Vincze Gábor c. egyetemi docens a demencia leggyakoribb formáit, tüneteit, kórlefolyását, szakaszait és a kezelés lehetőségeit mutatja be. Az est moderátora Bagyinszki Zoltánné. A programon jelen lesz dr. Egervári Ágnes, a Szociális Klaszter Egyesület és az INDA program megálmodója is.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció: bagyi@mail.globonet.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)