Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Workshopon járták körbe az anyaság kérdéseit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2018. október 28. 10:02
Workshopon járták körbe az anyaság kérdéseit
Minikonferenciát tartott a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete

Nagy kaland–nagy család elnevezésű rendezvényt tartott a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete október 27-én. A Gyulai Civilházban rendezett minikonferencián két rendkívül fontos témát járta körbe a résztvevők.

minikonferencián járták körbe a nap témáit a gyulai nagycsaládosok

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Ahogy azt Molnár Lászlóné, az egyesület alelnöke elmondta, a tagokkal rendszeresen tartanak összejöveteleket, amelyekkel segíthetik egymás életét. – Ilyenkor egyfajta tapasztalatcsere jön létre, kerekasztalszerűen osztjuk meg egymással a javaslatainkat és történeteinket.

A mostani eseményen két témakört jártak körbe a résztvevők, Bihari Mária moderátor segítségével. Az első témakörben az édesanya és az időbeosztás került terítékre, amiben azt vitatták meg, hogyan lehet bevonni be a családtagokat is a „rettegett” házimunkába. A nagycsaládos workshop vezetője Sós Judit, a szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztály vezetője volt, aki nagyon örült a rendhagyó kezdeményezésnek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ezen a napon és ugyanebben az időben az ország számos pontján tart ugyanilyen rendezvényt, ehhez csatlakozott a gyulai közösség is. Azt szeretnénk, hogy a résztvevők szabadon, kötöttségek nélkül beszélhetnék meg az érintett témákat.

A minikonferencia másik témáját Selmecziné Valach Renáta pszichológus indította el, amely az édesanya és az édesapa a problémás helyzetek magaslatán nevet kapta, amiben a nagycsaládosok arról adhattak tippeket egymásnak, hogy hogyan vészeljék át a kamaszkor megpróbáltatásait.

Az ingyenes előadások előtt és alatt ruhaturkáló, forró tea és harapnivaló várta a résztvevőket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)