Így készült a fahéjas fondorlat
Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos
Ünnepi illatok lengték be a Gyulai Ifjúsági Központ előcsarnokát. A karácsonyváró bódulatban Ficzere Csengét, a program lebonyolítóját kérdeztük az eddig tapasztalatokról. Mint azt megtudtuk, a csütörtöki sütés nagyon sikeres, az eddig két alkalommal 20 és 30 fő közötti létszámmal dolgoztak együtt a fiatalok. Több intézmény kollégistái járnak hozzájuk csoportokban, de vannak, akik egyénileg látogatnak el az ifjúsági központba.
A kész süti
Érkezésünk után nem sokkal a Harruckern János középiskola diákjainak kis csoportja érkezett a közös süteménykészítésre. A diákok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a sütemény sütésébe, és hamar kiosztották egymás között a közös konyhai barkácsolás feladatait. A két asztalnál ügyeskedő diákok kellő rutinnal állították össze az ünnepi receptet, de volt, aki kicsit idegenül mozgott még a konyhában. Mindeközben már az előző csoport által elkészített ünnepváró falatok illatoztak a konyhában.
– A mai közös sütésre egy olyan receptet választottam, amely ízében és illataiban már előre vetíti a közelgő ünnepkört. A SütiCsüti elnevezésű rendezvény egy kis időre megáll, hiszen az ifjúsági központ is pihenőre vonul. Azt azonban már most biztosra mondhatom, hogy januárban folytatódik a program – mondta el lapunknak Fizcere Csenge.