Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ifjúsági szakmai napot tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. november 08. 11:30
Ifjúsági szakmai napot tartottak Gyulán
Az eseményen a városi diákönkormányzat pályázatának eredményeit is kihirdették

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ifjúsági szakmai napot tartottak november 7-én Gyulán. Az eseményen a fiatalok által leggyakrabban felvetett kérdésekre, problémákra keresték a választ diákok és szakemberek.

Az eseményen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd kihirdették a városi diákönkormányzat pályázatának nyerteseit.

Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője lapunknak elmondta, idén hat iskola adott be pályázatot, valamennyit pozitívan bírálták el. A forrásokat a diákok rendezvényekre, tárgyi eszközökre és a diákönkormányzatok működésére fordíthatják. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szakmai napon ezután a stresszkezelésről volt szó. Szabó Enikő kiemelte: a települési ifjúság felmérésből kiderült, hogy a mindennapok része a stressz, ezért szerettek volna hatékony megoldásokat kínálni a gyerekeknek. Hozzátette, hogy a fiatalok túlterheltek, és számos váratlan helyzettel kell szembesülniük, meg kellett küzdeniük például a koronavírus-járvánnyal.

Egy másik, a helyszínen is bemutatott felmérésből az is kiderült, hogy a fiatalokat a TikTok és Youtube felületein lehet leginkább elérni. Az anyagban arról is szó volt, hogy a fiatalok szerint mivel lehetne kiegészíteni a fürdőváros attrakciók körét annak érdekében, hogy még élvezetesebb legyen számukra itt élni. Az ötletek között szerepelt a pláza és a mozi, emellett a diákok zenés eseményeket is szeretnének, és többen olvasókört is létrehoznának.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)