Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Mazinga nyerte a gyulai középiskolások 12 órás vetélkedőjét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2023. június 12. 16:04
A Mazinga nyerte a gyulai középiskolások 12 órás vetélkedőjét
Göndöcsös és román iskolás diákok alkották a csapatot

Fotó: GYIK

A Göndöcs Benedek-középiskola és a Nicolae Bălcescu román gimnázium diákjaiból álló, Mazinga nevű csapat nyerte a napokban a gyulai középiskolásoknak szervezett 12 órás vetélkedőt.

A versenyt idén is a Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) és a városi diákönkormányzat rendezte a Vigadóban.

Szabó Enikő szervező, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület alelnöke, a GYIK szakmai vezetője lapunknak elmondta: a Nicolae Bălcescu-gimnázium és a Göndöcs Benedek-középiskola mellett a megmérettetésre a Harruckern János-középiskolából és az Erkel Ferenc-gimnáziumból érkeztek diákok, akikből ezúttal is vegyes csapatokat alkottak. Hozzátette: a cél, hogy a különböző tanintézmények tanulói jobban megismerjék egymást.

Fotó: GYIK

Kifejtette: a fiatalok tudásalapú, valamint játékos, kreativitást és ügyességet igénylő feladatokat is kaptak. Többek között az európai uniós tagországokkal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, karikatúrát rajzoltak, önéletrajzot írtak rajzfilmfiguráknak, és tudósítást készítettek a gyulai könyvhét megnyitójáról.

A csapatokat értékelő zsűri középiskolai szociális segítőkből és a Nemzeti Ifjúsági Tanács egyik tagjából állt – ismertette Szabó Enikő.

A szervezőtől azt is megtudtuk, hogy 2004 óta szervezik meg a középiskolásoknak szóló versenyt, amely általában 24 órás, idén azonban anyagi okokból a 12 órás időkeret mellett döntöttek.

Fotó: GYIK

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)