Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összeült a városi diákönkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2023. május 10. 09:12
Összeült a városi diákönkormányzat
A fiatalok kéréseket is megfogalmaztak az önkormányzat felé

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Idén is megtartották május 9-én a Gyulai Ifjúsági Központban a városi diákönkormányzat ülését, melyen a diákok a helyi önkormányzat képviselőivel, Csige Gábor jegyzővel és Sós Judit osztályvezetővel egyeztettek. A fiatalok néhány kérést is megfogalmaztak a tanácskozáson. 

Szabó Enikő, szervező Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szakmai vezetője elmondta: az évről évre megtartott tanácskozáson a diákok informálják a meghívottakat arról, hogy mit csinált a diákönkormányzat az elmúlt időszakban, mik a jövőre vonatkozó terveik. Emellett gyakran javaslatokat is tesznek a fiatalok. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A diákok a soros ülésen jelezték: több olyan iskola is van, amelynek a környékén biztonságosabb járdára, úttestre lenne szükség. A felsoroltak között több olyan akadt, amelyről tudomása van az önkormányzatnak, és tavasszal vagy ősszel az oktatási intézményekkel közösen tervezik a kérések teljesítését, illetve a területek megvizsgálását. 

Kiderült: a fiatalok képviselői szelektív hulladékgyűjtőket szeretnének az oktatási intézmények elé, mert – amint mondják – fontos számukra a környezetvédelem. Az önkormányzat képviselői a téma kapcsán elmondták, milyen módszerekkel válogatják a megyei hulladékot, hogy annak kezelése a legmodernebb és leghatékonyabb legyen. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A folytatásban az iskolai menza is szóba került, ahogy az is, hogy a tervek szerint a jövőben a Gyulakonya a speciális igényű fiatalok számára is tudja majd biztosítani az étkezést.

Ezek után a Bay-ösztöndíjról beszéltek a fiatalok, majd a pályázat egy-két pontjának átalakítása is szóba került. A diákok ígéretet tettek arra, hogy javaslatokat tesznek a kiírás esetleges átalakítására.

Csige Gábor jegyző és Sós Judit elmondták: megvizsgálják a diákok felvetéseit és mérlegelik a javaslataikat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)