Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi János születésnapjára emlékeztek a katolikus iskola tanulói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. december 16. 11:40
Karácsonyi János születésnapjára emlékeztek a katolikus iskola tanulói
Az intézmény rajzpályázattal, koszorúzással és fáklyás felvonulással ünnepelt
Karácsonyi János születésének 158. évfordulójára emlékeztek a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Boldog Apor Vilmos Katolikus Óvoda gyermekei december 15-én. Az iskola névadójának tiszteletére újra megrendezték a már hagyománnyá váló karácsonyi rajzpályázatot, valamint megkoszorúzták Karácsonyi szobrát és emléktábláját.
____Eredeti-GYHRCSD_0028.JPG

A diákok Fáklyákkal vonultak Karácsonyi János szülőházához 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rajzpályázatra beérkezett munkákat a gimnázium épületének első emeletén állították ki, ahol a díjak átadása is zajlott. Dávid Péter, az iskola tanára köszöntötte a megjelent gyermekeket és kísérőiket, majd Kiss Éva, az iskola 11.-es tanulója szavalt el egy karácsonyi verset, és az intézmény általános iskolai kórusának három tagja idézett ünnepi hangulatot a folyósóra.

A rajzpályázat díjazottjai Petróczki Zoltánnétól vehették át ajándékaikat

– Jövőre lesz negyed százada, hogy iskolánk újra megnyithatta kapuit – mondta köszöntőjében Petróczki Zoltánné, az iskola igazgatója. – Lassan huszonöt éve, hogy beírathatják hozzánk gyermekeiket, akik iskolai tananyag megszerzése mellett keresztény szellemiségű nevelést is kapnak. Évről évre megünnepeljük névadónk, Karácsonyi János születésnapját. Erre a napra rajzkiállítást hirdetünk, fáklyás-lampionos felvonulást tartunk, a templomban pedig adventi hangversenyen veszünk részt.

Az igazgató elmondása szerint ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy a gyermeki lélek kifogyhatatlan kincsek tárháza, hiszen szebbnél szebb alkotásokat küldtek be a pályázatra. Azt az örömöt, amelyet a gyermekek megélnek, bőkezűen adják tovább színek és formák csodás kombinációjában. Így fejezik a karácsonyvárás izgalmát és Jézus születésének örömét.

Koszorúzás a Karácsonyi-szobornál 

Az eredményhirdetésen ötven gyermek kapott elismerést a munkájáért, a legkisebb óvódástól egészen a gimnazistákig, majd következett Karácsonyi János iskola előtti szobrának megkoszorúzása, ahonnan a lampionokkal és fáklyákkal vonultak tovább az összegyűltek a Karácsonyi János utca 6. szám alatt elhelyezett emléktáblához, majd a templomhoz.

A rendezvényen díjat kapott: Mészáros Vivien, Adamcsák Luca Noa, Dávid Péter János, Bukodi Dóra Anna, Krista-Parászka Zétény, Csiszér Zsófi, Bujdosó Zoé, Kece Zelma, Rózsa Kira Panna, Gajda Anna, Szalai Luca, Haragos Sára, Tóth Brenda, Hídvégi László, Leiszt Liliana, Oroján Csilla, Ruzsa Natália, Kilvinger Márton, Pammer Vivien, Antal Ria Nikolett, Kosztin Zsófia, Fejes Máté, Borbély Fanni, Kónya Boglárka, Pópity Luca, Nagy Eszter, Pekárik Zinaida Mária, Bacsa Mátyás, Vágó Viktória, Dézsi Bettina, Dobrotka Hanna, Seres Katalin Rozália, Hanzó Fanni, Varga Viktória, Bori Lilla Eszter, Lipták-Galló Mihály, Szántai Csaba, Csordás Orsolya, Gyulai Zsolt, Nagy Noémi, Fábry Donát, Mári Botond, Rákos Renáta, Árgyelán Sára, Szatmári Emma, Bálint Balázs, Gyenge Petra, Varga Tamás, Sárosi Dorottya és Bogár Johanna. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)