Nem befolyásolja a koronavírus-járvány a Gyulahús Kft. húsvéti termékeinek gyártását, a hagyományos füstölésű és érlelésű termékek széles választékával várják a vevőket a cég Béke sugárúti márkaboltjában – tudtuk meg Gila Éva marketingmenedzsertől.
– Darabolt parasztlapocka, darabolt combsonka és egész parasztsonka is kapható a boltjainkban, amelyek a szokásos működési rendben várják a vásárlókat – mondta el a szakember.
Hangsúlyozta, hogy nem gyors érlelésű, hanem főként hagyományosan érlelt hústermékek kaphatók náluk. Ezeket a sonkákat éppen úgy készítjük, ahogy elődeink tették – tette hozzá.
Elmondta: a térségben szokás volt, hogy a sonka főzőlevébe szárazkolbászt főztek, ennek egy részében főtt meg a tojás is. A sonka főzőlevének másik részét eltették, majd húsvét után a bableves vagy lencseleves alapjaként használták fel.
– Először a sóba kerül a sonka, majd miután lemostuk róla a sót, füstöljük, és több héten keresztül érleljük – ismertette a húsáru elkészítési módját.
Gila Éva kiemelte: ahogy más boltokban is, a kijárási korlátozás ideje alatt 9 órától délig a 65 év felettieket, 12 órától pedig a náluk fiatalabbakat várják üzleteikben.