Érték és Minőség nagydíjjal ismerték el a Gyulahús Kft. hagyományos gyulai sonkáját – tájékoztatta lapunkat a cég.
Az Érték és Minőség pályázat célja, hogy elismerje azokat a termékeket, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket, amelyek elkötelezettek a kiemelkedő minőség iránt, valamint nagy fontosságot tulajdonítanak a magas színvonalú termékek előállításának.
A díjakat idén az Országház főrendházi üléstermében adta át Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. A hagyományos gyulai sonkáért járó elismerést Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője vette át.
A hagyományos gyulai sonkát megsózzák, majd hideg füstöléssel tartósítják, az érlelési eljárásnak köszönhetően a termék fogyasztható nyersen is, valamint számtalan recept alapanyagaként használható. Idén februárban a sonka új külsőt, vákuumcsomagolást és címkét kapott.