Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kert nevel, gyógyít

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. május 19. 13:00
A kert nevel, gyógyít
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Ismét eltelt városunkban egy mozgalmas hétvége – ajándék jó idővel. A nagyszerű programok közt kevéssé figyeltünk arra, hogy a madarak és a fák napja volt. Szerencsére sok természetet kedvelő, szerető ember van, számukra mindennap ünnep, ha a természetben járnak.

A szép tavasz még a laikus, hozzá nem értő embereknek is ráirányítja a figyelmét a természet szépségeire. Gyermekkorunkban ilyenkor mindig majálisoztunk az iskolával, ismerkedtünk a park fáival és madaraival. Ezek az ismeretek a mai napig is elkísérnek. Élmények szükségesek ahhoz, hogy megértsük a természetet, és tudjuk értékelni azt, amit a kertünk ér. A kerti munka nevel és gyógyít, apró örömeivel szebbé teszi a mindennapjainkat.

Sokan nagy lelkesedésükben sajnos túlöntözik a tavasszal vagy ősszel ültetett fáikat, bokraikat. A gyökerekhez kell mosni a talajt, hogy jobb legyen a gyökerek és a talaj közt a kapcsolat. Fontos, hogy a meginduló gyökérszőrök mihamarabb elérjék a tápanyagokat és a nedvességet. Azt a fajta öntözést csak egy-egy alkalommal kell elvégezni, mert a túlöntözés is végzetes lehet.

A madárkáknak kis edénybe tegyünk ki ivóvizet, ne kelljen messzire repülniük, ha szomjasak. Fontos, hogy olyan helyre tegyük az innivalót, ahol a macskák és a ragadozó madarak nem tudják meglepni a szomjukat oltókat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)